3 belangrijke zaken om te regelen voor een uitvaart

  • door
Uitvaart

Rondom een overlijden moeten er allerlei belangrijke zaken geregeld worden. Wellicht heb je niet vaker een uitvaart hoeven te regelen. Dan kan het best lastig zijn om te bedenken wat je allemaal moet regelen. Daarom hebben wij voor jou deze blog geschreven. Zo weet jij precies waar je rekening mee moet houden. Dat begint natuurlijk met de keuze van een uitvaartverzorger tot het regelen van de uitvaartdienst zelf.

1. De keuze van een uitvaartverzorger

Nadat iemand overlijdt, schakel je de hulp in van een uitvaartverzorger. Hij/zij kan je helpen met de uitvaart in Hoogeveen. De kosten voor een uitvaart kunnen behoorlijk oplopen. Houdt hier dan ook goed rekening mee met de keuze van een uitvaartverzorger. Kies je voor een uitvaartondernemer die is aangesloten bij bijvoorbeeld het Keurmerk Uitvaart of niet. Ook kun je tegenwoordig kiezen voor een dementievriendelijke uitvaartverzorger. Deze heeft extra aandacht voor nabestaande met dementie. Wij geven als tip om rustig de tijd te nemen bij de keuze voor een uitvaartverzorger. Vaak wordt onterecht gedacht dat deze keuze direct na het overlijden moet plaatsvinden.

2. De condolatie

Ook is het belangrijk om goed na te denken over de condolatie. Er bestaan tegenwoordig namelijk verschillende manieren van condoleren. Kies je voor een online condoleanceregister of toch voor een register dat bezoekers kunnen invullen. Hoe kunnen de bezoekers condoleren? Vormen bijvoorbeeld de bezoekers een lange rij?

3. De uitvaartdienst

Ook voor de uitvaartdienst moeten er natuurlijk zaken geregeld worden. Bijvoorbeeld de keuze voor de muziek. Wil je foto’s laten zien tijdens de dienst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *