19 januari 2022

3 sollicitatietips die jou aan een baan helpen

2 min read
sollicitatietips

Stel, je hebt gesolliciteerd op een vacature voor loodgieter. Je mag na je sollicitatie op gesprek komen, omdat ze onder de indruk zijn van je cv. Een sollicitatiegesprek kan enorm spannend zijn en daarom helpen wij jou graag op weg. Een goede voorbereiding is belangrijk. Wij geven jou 3 tips die jou helpen bij het sollicitatiegesprek!

Tip 1: Een goede voorbereiding

Het belangrijkste is dat je je goed inleest in de vacature, maar ook in het bedrijf. Wat staat er precies in de vacature? Wat zoekt het bedrijf precies? Waar dient een loodgieter aan te voldoen? Wanneer je antwoord op deze vragen kunt geven, weet je dat je goed voorbereid bent. Vaak wordt in een sollicitatiegesprek gevraagd waarom jij de geschikte kandidaat bent. Zorg er daarom voor dat je ook op deze vraag een antwoord klaar hebt. 

Tip 2: Kies je kleding

Misschien vind je dit een achterhaalde tip, maar toch blijft dit belangrijk. De verzorgde uitstraling is bij elke organisatie belangrijk. Je hoeft echt niet altijd in een driedelig pak aan te komen, maar probeer te achterhalen wat de stijl is bij het bedrijf. De kleding die jij draagt zegt direct iets over jou als persoon. Welke indruk wil jij maken?

Tip 3: Stel zelf ook vragen

Na het sollicitatiegesprek krijg je vaak de kans om zelf ook vragen te stellen. Grijp deze kans om vragen te stellen die je belangrijk vindt. Je kunt bijvoorbeeld vragen wat de vervolgstappen van de sollicitatie zijn, hoe het team eruit ziet en wat degene tegenover je zelf het leukste vindt aan het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *