3 tips om jouw slaapkamer op te knappen

  • door
Slaapkamer opknappen

De slaapkamer is de plek in huis waar jij je heerlijk kunt ontspannen na een dag werken. Of juist volledig op kunt laden voor weer een dag werk. Slapen is belangrijk voor zowel het lichamelijk als geestelijk herstel. Het brein bouwt op deze manier nieuwe energie op. Maar ook lichamelijk is het belangrijk omdat je organen herstellen. Maar is jouw slaapkamer hoognodig toe aan een opknapbeurt?

Nieuw bed

Heb je al lange tijd niet je bed vervangen? Dan is het tijd om te kiezen voor een nieuw bed. Kies bijvoorbeeld voor een boxspring of nieuwe ledikant. Ook een Lifetime bed is enorm populair. Koop je je bed alleen of samen met je partner. Wanneer je samen slaapt, raden wij je aan om samen op zoek te gaan naar een bed. Zo kun je samen kijken welke bedden bij jullie passen. Het advies is om niet alleen naar de bedden te kijken, maar om ze ook aan te voelen door er even op te gaan liggen. Dit is een essentieel onderdeel bij het kopen van een bed!

Nieuw dekbedovertrek

Naast het kopen van een nieuw bed kan je ook je slaapkamer opfrissen door te kiezen voor een nieuw dekbedovertrek. Een dekbedovertrek kan enorm lang meegaan. Misschien ben je uitgekeken op je huidige dekbedden. Om je slaapkamer een nieuwe uitstraling te geven, is het daarom verstandig om nieuwe dekbedovertrekken aan te schaffen. Vergeet ook niet nieuwe sierkussens te kopen zodat je slaapkamer een warme uitstraling krijgt. Je kunt ook de hoofdkussens tegen de muur aanzetten om zo een ‘’hotelkamer’’ idee te creëren. Dit geeft vaak ook een rustgevend gevoel.

Muurdecoratie

Muurdecoratie is ook belangrijk in je slaapkamer. Kies voor een schilderij met een rustgevend beeld. We zien steeds vaker zwart-wit foto’s terug in de slaapkamer. Maar ook kiezen veel mensen ervoor om een of meerdere muren te behangen met behang met een leuke print. Dit is een relatief goedkope manier om je slaapkamer een volledig andere uitstraling te geven. Kies bijvoorbeeld voor Eijffinger behang. Dit type behang kenmerkt zich door prachtige vormen en motieven. Zo kun je kiezen voor bloemen, strepen, motieven etc.

Nieuwe vloer

Als je toch bezig bent met het opknappen van je slaapkamer, kun je het beter grondig aanpakken om je slaapkamer zo een complete metamorfose te geven. Zo geven wij als tip om ook te kiezen voor een nieuwe vloer. Kies je voor vloerbedekking of laminaat? Woon je in de omgeving van Zwolle? Dan kun je ook kiezen voor een houten vloer in Zwolle!