4 onmisbare verzekeringen

  • door
Verzekeringen

Er bestaan vele soorten verzekeringen. Maar er zijn zoveel verzekeringen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom sommen wij in deze blog de 4 onmisbare verzekeringen voor jou op. Op deze manier kun je gemakkelijk de verzekeringen af te sluiten. Daarnaast kun je natuurlijk nog meer verzekeringen afsluiten. We raden je aan om ook bij een verzekeringsadviseur langs te gaan. Zwartewaterland Assurantiën is gespecialiseerd in het adviseren van de juiste verzekeringen.

1. Uitvaartverzekering

Natuurlijk hoop je dat je deze verzekering voorlopig niet nodig hebt, daarom denk je in eerste instantie niet een uitvaartverzekering. Met een uitvaartverzekering zorg je ervoor dat je nabestaanden niet met hoge kosten opzadelt. Een uitvaart in Heerenveen (als voorbeeld) brengt hoge kosten met zich mee. Hier wordt vaak niet bij stil gestaan. Volgens Monuta heeft ongeveer 75% van de mensen een uitvaartverzorging. Daarom adviseren wij om ook te kiezen voor een uitvaartverzekering. Als je minder dan 10.000 euro spaargeld hebt, is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten.

2. Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is nodig om je inboedel te verzekeren. Maar veel mensen vragen zich af wat valt onder de inboedel. Onder inboedel wordt verstaan alle spullen in huis wat niet ‘nagelvast’ zit. Zodra iets ‘nagelvast’ zit valt het onder de opstalverzekering. Met een inboedelverzekering ben je verzekerd voor schade aan bijvoorbeeld meubels, lampen, vazen, tv’s etc. De schade aan deze spullen kan namelijk aanzienlijk oplopen. Goed om te weten is dat bij afsluiten van een inboedelverzekering het niet uitmaakt of je een huis hebt gekocht of gehuurd.

3. Motorrijtuigenverzekering

Motorrijtuigenverzekeringen zijn er voor personenauto’s, bestelauto’s, vrachtauto’s (al dan niet met gevaarlijke stoffen), bussen, werkmaterieel, landbouwwerktuigen en motorfietsen. Ben je dus in het bezit van een van deze voertuigen dan is het verstandig om een motorrijtuigenverzekering af te sluiten. Als je een auto hebt, is het in Nederland verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Minimaal een WA-verzekering. Deze vergoed de schade aan anderen of aan bezittingen van anderen. Dit scheelt jou eventuele torenhoge kosten.

4. Medische verzekering

Onder medische verzekeringen vallen alle verzekeringen waarvan de uitkering afhankelijk is van de gezondheid van de verzekerde. Dit zijn de arbeidsongeschiktheidsverzekering, ongevallenverzekering en ziektekostenverzekering. Wanneer je bijvoorbeeld arbeidsongeschikt raakt, ben je goed verzekerd. Wij raden aan om hierover goed in gesprek te gaan met een verzekeringsadviseur.