4x handige en draagbare fitnessbenodigdheden

  • door
4x handige en draagbare fitnessbenodigdheden

Iedere keer hetzelfde rondje en dezelfde omgeving, wanneer je dagelijks traint en nooit een keer overslaat kan je de omgeving van de sportschool flink zat zijn. Het interieur, de fitnessapparatuur en soms ook zelfs je medesporters zijn iedere dag hetzelfde. Zo af en toe wil je gewoon even wat anders, maar al je fitness benodigdheden vanuit de sportschool naar huis halen? Dat wordt wel wat lastig! Gelukkig heb jij voor een goede work-out op een andere locatie niet de hele uitrusting van de sportschool nodig. Aan deze 4x handige en draagbare fitnessbenodigdheden heb je voldoende! 

#1 Springtouw

Voor wie dacht dat touwtje springen alleen geschikt is voor in de speeltuin, die heeft het goed mis. Een springtouw is één van de meest handige trainingsmaterialen die verkrijgbaar is. Ze zijn makkelijk mee te nemen, zelfs in je handtas, en je kan het overal uitvoeren. Het is een uitstekende cardio-oefening en je verbrandt er veel calorieën mee. Een sessie snel overslaan van 15 minuten kan zelfs een volledige trip naar de sportschool beperken! 

#2 Weerstandsbanden

Wat je in de sportschool doet met uitgebreide kabelmachines kan je op iedere andere locatie ook nabootsen met weerstandsbanden. Het is een ultieme krachtoefening voor je benen en wordt vaak onderschat. Het lijkt weinig te kunnen betekenen voor je, als je het vergelijkt met een groot en machtig apparaat uit de sportschool, maar weerstandsbanden zijn heel krachtigl. Menig sportfanaat is al fan en oefent met de weerstandbanden voor het opbouwen van een paar sterke billen.


#3 Enkelgewichten 

Als je opzoek bent naar een instrument om kracht over je gehele lichaam op te bouwen en ook wilt werken aan het stabiliseren van je spieren zit je bij de enkelgewichten goed. Enkelgewichten zijn makkelijk te bevestigen en geven je een vrij gevoel. Je hoeft niet langer tussen je oefeningen door te wisselen van uitrusting, want enkelgewichten kan je gerust om laten. Ook zijn ze multi-functioneel te gebruiken voor bijvoorbeeld om je armen en polsen. 

#4 Hoepelen

Met je heupen rondjes draaien om de hoepel hoog te houden, het was één van de leukste spelletjes die je deed toen je nog klein was. Wie had ooit gedacht dat je het ook voor een work-out kon gebruiken? Het is namelijk een geweldige manier om je lijf te trainen, ook buiten de sportschool. Hoewel een hoepel misschien wat groot is om in je sporttas te vervoeren, mag hij toch niet in het lijstje van handige en draagbare fitnessbenodigdheden ontbreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *