Alles over hielspoor

Hielspoor

Wanneer je last of pijn hebt aan je hiel dan heb je waarschijnlijk hielspoor. Wanneer je dit hebt zal dit vast een aantal vragen bij je oproepen. Wat is hielspoor, hoe ontstaat het en hoe kom ik er vanaf? In deze blog proberen wij alle vragen weg te nemen en je zo goed mogelijk te informeren over Hielspoor.

Wat is Hielspoor?

Hielspoor is een irritatie of ontsteking van de pees onder de voet. De peesplaat heeft een belangrijke rol is het afwikkelen en stabiliseren van de voet tijdens het lopen. Wanneer de peesplaat overbelast raakt kan er sprake zijn van hielspoor. Meer dan 10% van alle mensen heeft hier wel eens last van gehad. Meestal komt dit pas als je wat ouder bent, de meeste mensen met klachten zitten namelijk tussen de 40 en de 60 jaar.

Oorzaak van hielspoor

Sporten is met 26% de meest voorkomende oorzaak van hielspoor. Veel sporten brengen een risico op hielspoor met zich mee. Sporten met extreme belasting hebben uiteraard een grotere kans. Denk hierbij aan sporten als voetbal, volleybal, hardlopen en basketballen. Wanneer je goed getraind bent heb je een lagere kans om het te krijgen dan minder goed getrainde mensen.

Hoe kom je van hielspoor af?

Hielspoor kan vanzelf weggaan dus wanneer je er nog maar een paar dagen last van hebt hoef je je nergens zorgen over te maken. Neem dan een paar dagen rust van je extreme sporten en loop met sokken door het huis. Wanneer je hier langer last van hebt is het toch slim om een specialist in te schakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *