7 december 2021

Bedrijfsnaam bedenken: Zo kun je het doen

3 min read
bedrijfsnaam-bedenken-maakjouwimpact

Wil je een bedrijfsnaam bedenken? Dan is dit nog niet zo makkelijk. Veel namen die je bedenkt, bestaan immers al. Andere namen zullen wellicht niet goed weergeven waar jouw bedrijf voor staat. Je wilt tegelijkertijd ook dat jouw naam blijft hangen bij een groot publiek, zodat jouw verkoop verbetert. Je kunt hier de hulp van een professional voor inschakelen. Een van de bedrijven die jou kan helpen aan een nieuwe bedrijfsnaam is Maak Jouw Impact. Maar hoe kun je nou zelf het juiste bedrijf voor jouw bedrijf vinden? Onderstaande informatie helpt jou hiermee op weg. 

Een bedrijfsnaam bedenken met verschillende regels 

Een bedrijfsnaam bedenken is niet eenvoudig. Zo mag de naam bijvoorbeeld niet misleidend zijn. Je moet je immers niet groter of anders voordoen dan je bent. Daarbij mogen leestekens en cijfers wel gebruiken, maar speciale tekens mogen uitsluitend ter vervanging van een letter. Je zult hier dus wel op moeten letten voordat je met jouw naam begint. Om het op veilig te spelen, kun je het beste alleen met letters werken. Zo weet je zeker dat jouw naam niet afgekeurd wordt als je je in gaat schrijven bij de Kamer van Koophandel. 

Bescherming van beroepen en andere namen 

Het is altijd belangrijk dat je ook gaat kijken naar de wettelijke bescherming. Verschillende beroepen zijn namelijk beschermd, waardoor je ze niet zomaar mag gebruiken. Hiervoor moet je bijvoorbeeld BIG-geregistreerd worden. Bekijk daarbij ook altijd of je niet andermans naam gebruikt als je gaat kiezen tijdens het bedrijfsnaam bedenken. Ook dit is namelijk wettelijk niet toegestaan. Degene moet hier altijd toestemming voor geven. Je kunt in het Handelsregister altijd kijken of een bepaalde naam al bestaat, zodat er geen problemen ontstaan. Je mag het ook niet net anders schrijven, maar moet ervoor zorgen dat het niet te herleiden is naar de andere persoon. 

Het Handelsregister en het buitenland 

Je moet wel altijd een bedrijfsnaam bedenken die bij je past. Hierbij houd je rekening met jouw eigen privacy. Het Handelsregister is immers openbaar en iedereen kan jouw onderneming naar jou gaan herleiden. Als je dit niet wilt, is het goed om onherkenbaar te blijven. Daarbij kun je ook kijken naar de toekomst over de grens. Als je in de toekomst ook wilt werken met buitenlandse klanten moet de naam hier ook duidelijk voor zijn. Je zult daarom altijd rekening moeten houden met de vertaling van een bepaald woord in het buitenland, zodat je voorkomt dat je niet serieus genomen werd. 

De bedrijfsnaam bedenken uitbesteden 

Als je het zelf moeilijk vindt een bedrijfsnaam bedenken, kun je dit ook laten doen door een professional. Een professional gaat dan alles voor jou na, bekijkt welke werkzaamheden je uitvoert en of je voor het buitenland ook een toekomst hebt. Op basis hiervan zullen er dan verschillende namen aan jou overhandigd worden, zodat je er een uit kunt kiezen en je in kunt schrijven bij de KVK.

Zo maak je het jezelf iets makkelijker en weet je zeker dat jouw bedrijf niet in de problemen komt.

Het ervaren van financiële vrijheid doe je via Maak Jouw Impact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *