19 januari 2022

Beginnen als schilder? Waar op letten!

2 min read

Wil jij beginnen als schilder? Dan zijn er een aantal zaken waar jij op moet letten. In dit artikel wil ik ze graag met je bespreken. Van bedrijfsnaam tot bedrijfssoftware voor het calculeren van schilderwerk.

Schrijf een plan

Voordat je gaat beginnen is het belangrijk dat duidelijk hebt wat je nou precies wil. Het meest makkelijk is om een bedrijfsplan te schrijven. Beschrijf hierin onder andere wat jou onderscheid ten opzichte van de concurrentie, wat de risico’s zijn, wat je denkt nodig te hebben, etc. 

Marketing

Hoe ga jij opvallen tussen de andere schilders? Er zijn waarschijnlijk in jouw dorp of stad genoeg schilders te vinden, dus hoe zorg jij ervoor dat je jou gaan vinden? Een goede bedrijfsnaam, logo en website gaan daarbij zeker helpen. Ook kun je ervoor zorgen dat je online vindbaarheid goed is, door bijvoorbeeld SEO of ADS in te zetten.

Verzekeringen

Het is een cliché, maar een goede verzekering is echt enorm belangrijk. Maak jij iets stuk bij de ander of val jij met de ladder op zijn/haar auto? Dan wil je niet dat de volledige verantwoordelijkheid (qua kosten) bij jou komt te liggen. Ook als er iets met jou gebeurd, wil je dat je maandelijkse de huur kan betalen. Zorg daarom voor een goede verzekering als je gaat starten. 

Administratie

“Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker”, als ondernemer zal je deze kreet nog vaak genoeg te horen krijgen. Voor de belastingdienst is het belangrijk dat jij je administratie op orde hebt. Je zit na een jaar hard werken niet te wachten op een naheffing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *