19 januari 2022

Caravan uit de stalling halen en zomerproof maken

2 min read

De zomervakantie is in aantocht en dat betekent dat de caravan weer uit de stalling gehaald mag worden. Het hele jaar heb je uitgekeken naar dit moment, want vanaf nu begint het vakantiegevoel! Er zijn een aantal zaken waar je op dient te letten, zodra je de caravan voor de deur hebt staan. Controleer de punten uit deze blog en je bent klaar om te gaan! 

Ongewenste bezoekers

De caravan heeft het hele jaar droog gestaan. Dat kan betekenen dat een paar indringers jouw caravan de ideale overwinterplek vonden. Daarom komt het wel eens voor dat er een wespennest binnen is gebouwd. Een wespennest verwijderen in Breda kun je het beste overlaten aan een professional (bijv. Plaagdier Advies). Zo voorkom je verwondingen en weet je zeker dat het nest volledig verwijderd wordt. Naast een wespennest komen veel mensen ook muizenkeutels tegen. Muizen gaan natuurlijk op zoek naar voedsel en jouw caravan is daarvoor een goede plek. 

Grote schoonmaak

Nu het wespennest verwijdert is, is het tijd voor een grote schoonmaak. Alle kastjes kun je goed schoonmaken en ook de ramen en vloer kunnen wel een poetsbeurt gebruiken. In een jaar kan er veel stof ontstaan. Je wilt natuurlijk in een schone caravan slapen en daarom raden wij je aan om op tijd met deze schoonmaakbeurt te starten. Het advies is om de schoonmaaktaken over meerdere dagen te verdelen.

Caravan inpakken

Klaar met schoonmaken? Dan is het tijd om de caravan opnieuw in te pakken. Welke kleren neem je mee en hoeveel eten heb je nodig? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *