De drie voordelen van camerabeveiliging!

  • door

We zien ze tegenwoordig steeds vaker, bij zowel huishoudens, op straat als in winkelpanden, camerabeveiliging. Het toepassen van camerabeveiliging brengt vele voordelen met zich mee, waardoor iedereen de camerabeveiliging ook anders zal gebruiken. Waar de een camerabeveiliging plaatst om te surveilleren, past de ander camerabeveiliging toe om eventuele daders op te sporen bij een inbraak. In dit blog hebben we drie voordelen voor je uitgezocht. We kijken naar hoe je ongewenste personen of inbrekers kunt afschrikken, hoe je daders kunt opsporen en hoe je jouw woonomgeving veiliger kunt maken!

1: Het weghouden van ongewenste personen en dieven

De voornaamste reden waarom mensen camerabeveiliging plaatsen in een winkelpand of rondom het huis, is om daders en ongewenste personen weg te houden. De camera’s vallen op, waardoor sommige mensen zullen worden afgeschrikt en geen bezoek zullen nemen aan het huis of het winkelpand. Vooral in winkelpanden attendeert men op het feit dat er camerabeveiliging aanwezig is in het pand, waardoor een eventuele inbreker of dief weet dat de camera’s al zijn handelingen vast zullen leggen.

2: Het opsporen van daders

Toch komt het wel eens voor dat een ongewenst persoon alsnog een diefstal heeft gepleegd. Ook zijn er nog altijd mensen die hun slag zullen slaan om in te breken in een huis. Wanneer je het jezelf, maar vooral de politie het makkelijk wil maken om de daders op te sporen, biedt camerabeveiliging ook een juiste oplossing.

Door het plaatsen van verschillende soorten beveiligingscamera’s, zul je een duidelijk beeld krijgen van de daders. Een dome-camera geeft een overview, de infrarood camera left alle handelingen vast, terwijl je met een verborgen camera nog kunt proberen om een glimp van het gezocht op te vangen. Wanneer je alles eenmaal hebt kunnen vastleggen, zal de aangifte – omdat alles is te achterhalen – direct kloppen en kan de politie een duidelijk signalement maken van de daders!

3: Het veiliger maken van de buurt

Camerabeveiliging kan ook leiden tot een veiligere buurt. Wanneer er meerdere buurtbewoners gebruik maken van camerabeveiliging, zal dit vele inbrekers of ongewenste personen afschrikken. Wanneer zij eenmaal een camera zien, zullen ze al snel de weg terug nemen. Alle handelingen in de buurt zullen worden vastgelegd, waarna er direct veel bewijs is wanneer er zich een verdachte situatie afspeelt.

Er zijn dus verschillende voordelen verbonden aan camerabeveiliging en kun je het op verschillende manieren gebruiken. Door een combinatie te maken van verschillende soorten beveiligingscamera’s, zul je altijd de juiste beelden hebben! Kies voor veiligheid, voorkom problemen en schaf camerabeveiliging aan in de buurt of in je winkelpand!