De stille PC: wat is een industriële computer?

  • door
stille PC

Wanneer je denkt aan een computer, dan denk je al snel aan die pc die bij jou in huis staat. Er zijn echter nog zoveel meer computers dan dat. De extra stille PC is bijvoorbeeld zeer populair maar ook industriële computers zijn niet aan te slepen. Want wist je dat de pc die jij thuis hebt maar een fractie kan van waar een computer toe in staat is? Een industriële computer gaat echt een stap verder en kan ontzettend veel.

Wat doet zo’n computer?

De term van industriële computer wordt vaak gebruikt om hardware aan te duiden die extra krachtig en betrouwbaar is ten opzichte van computers voor de consument. Deze speciale computers worden dan ook veel gebruikt in fabrieken om een productieproces draaiende te houden. Daar is een flinke hoeveelheid vermogen voor nodig. Vandaar dat een normale pc niet voldoende zou zijn.

stille PC

Een stille pc

Een stille pc is wel zo prettig als je in een werkomgeving ermee om moet gaan. Dan kun je denken aan jouw pc thuis en hoe fijn het is als deze amper geluid maakt. Maar ook die speciale grote pc’s in een fabriek wil je graag zo stil mogelijk hebben. Dat zorgt er namelijk voor dat je het volume zo laag mogelijk houdt en dat is weer goed voor je medewerkers als je bijvoorbeeld een bedrijf runt. Een stille pc was vroeger nauwelijks te bedenken maar is tegenwoordig echt een must voor veel bedrijven en particulieren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *