19 januari 2022

De verschillen tussen bromfiets en scooter

3 min read

Bromfiets vs. scooter? Hier is hoe je moet kiezen.

Gebruiksgemak, lager benzineverbruik, minder onderhoud, wendbaar formaat: Er zijn tal van redenen waarom veel mensen kiezen voor gemotoriseerde tweewielers zoals scooters en bromfietsen om korte afstanden af te leggen. Voordat u echter de beslissing neemt, is het belangrijk om de verschillen te begrijpen tussen een bromfiets en een scooter (ze zijn niet hetzelfde) en hun gespierde neef de motorfiets en om vertrouwd te raken met de regelgeving voor alle drie. Dit is wat je moet weten.

Bromfiets vs. scooter vs. motorfiets

Wat het is. Eerst zo genoemd omdat het een fiets met een motor was (letterlijk een gemotoriseerd trapvoertuig), hebben de huidige bromfietsen een doortrapframe (met of zonder pedalen) met een 50cc of kleinere motor.

Wat u moet weten Bromfietsen halen een topsnelheid van 40 km/u (minder naarmate het gewicht van de berijder toeneemt) en kunnen een driecijferig brandstofverbruik halen.

Scooter

Wat het is. Een scooter heeft hetzelfde doortrapframe als een bromfiets, maar een krachtigere motor (tot 250 cc).

Wat u moet weten. Scooters hebben een hogere topsnelheid en een lager brandstofverbruik. Bijvoorbeeld, een 150cc scooter heeft een topsnelheid van 60 mph en haalt tot 70 mpg, terwijl een 250cc scooter 75 mph kan halen maar minder dan 60 mpg zal halen. Het kan echter zijn dat je met een scooter niet op de snelweg mag rijden; controleer de plaatselijke minimum motorgrootte of pk’s.

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/brommer-bromfiets-bromscooter/

Motorfiets

Het ontwerp van de motorfiets is wat motorfietsen onderscheidt. De motor zit naar voren, tussen de knieën van de bestuurder, wat verschilt van scooters en bromfietsen met een step-through frame. De bestuurder zit rechtop met de rug loodrecht op de weg.

Wat u moet weten. Motorfietsen hebben over het algemeen een zodanige motorinhoud dat ze alle wegen kunnen delen met alle gemotoriseerde voertuigen.

Heb je een rijbewijs nodig voor een scooter of bromfiets?

Uw staat regelt de eisen. Controleer de lokale regelgeving; ze kunnen niet gelijk zijn van de ene plaats naar de volgende, en een scooter licentie leeftijd en eisen kunnen niet hetzelfde zijn als de bromfiets licentie leeftijd. Uw staat kan bieden een tweewieler opleiding en / of vereisen een vaardigheidstest.

In de meeste staten, moeten bestuurders een bepaalde leeftijd om een bromfiets te besturen en – voor elke motor meer dan 50cc – hebben een reguliere rijbewijs of vergunning, vaak met een motorrijbewijs of aantekening. In sommige staten is een motorrijbewijs onder de 50 cc niet vereist.

Kentekenplaten en registratie-eisen kunnen ook worden bepaald door de motorinhoud.

Heb je een helm en verzekering nodig?

In veel staten is het dragen van een helm verplicht, maar zelfs als dat niet het geval is, is het om veiligheidsredenen altijd het beste voor u en uw passagiers. Controleer uw staat en lokale wetten voor helm en motorverzekering voorschriften.

Uitgelicht: https://www.fastfuriousscooters.nl/ecruiser

Bromfiets

Door de lagere snelheid van een bromfiets is het niet toegestaan om ermee op de snelweg te rijden. Een bromfiets kan het beste worden gebruikt voor kortere ritten in de stad op wegen met een lage snelheidslimiet.

Scooters

Afhankelijk van de grootte van de motor, kunnen deze sneller gaan en zich bij het verkeer op de snelweg voegen, maar het is het beste om het bij korte afstanden te houden. Waarom? Op de snelweg deelt u de weg met veel grotere voertuigen die veel sneller gaan dan u kunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *