De verschillende soorten verpakkingsmaterialen op een rijtje

  • door
verpakkingsmaterialen

Zoek je naar manieren om je producten te verzenden? Voor het verzenden van producten zijn er talloze mogelijkheden. Of het nu gaat om het verzenden van producten binnen Nederland of naar het buitenland (per schip of vliegtuig). Je kunt kiezen voor traditionele verpakkingsmaterialen, maar ook voor innovatieve manieren. In deze blog belichten wij drie soorten verpakkingsmaterialen.

Houten kisten op maat

De houten kist op maat wordt vaak gebruikt bij internationaal transport. Veelal zijn deze houten kisten in het bezit van de ISPM 15 norm. Nu zul je vast denken wat houdt dit in? ISPM 15 is een norm die erop toeziet dat het houdt op een speciale wijze behandeld is. Hierdoor zijn er geen schadelijke organismen meer aanwezig in het hout. Je kunt producten gemakkelijk verzenden met houten kisten op maat. Deze kisten voldoen aan de wetgeving voor internationaal transport. Zo kun je zo veilig mogelijk je producten verzenden.

Pallets

Als je veel handelt in rechthoekige producten. Dan adviseren wij pallets met standaardmaten. Europallets worden veel gebruikt bij verzending en opslag als verpakkingsmateriaal. Zo zorg je voor minder beschadigingen en is het bovendien gemakkelijk verzenden.

Lashing en Securing

Ook is het van belang om je lading goed vast te zetten voor verzending. Wordt jouw lading bijvoorbeeld verzonden per schip?Dit kan met kettingen, spanbanden, luchtzakken, staaldraad, touwen, containerbars en houten oplossingen. Dan adviseren wij om jouw lading stevig vast te zetten. Dit wordt ook wel lashing en securing genoemd