De werkzaamheden van een hovenier op een rijtje

  • door
Hovenier

Is het tijd om jouw tuin eens flink onder handen te nemen en wil je daarvoor een hovenier inschakelen? Een hovenier heeft namelijk veel verschillende werkzaamheden. Je hebt een hovenier in Arnhem die werkt voor zichzelf, hoveniersbedrijf of voor een bepaalde instantie zoals de gemeente. In deze blog lees je wat de werkzaamheden zijn van een hovenier. Zo kun jij bepalen of je de hulp inschakelt van een professionele hovenier.

Tuinontwerpen maken

Wil je je tuin opnieuw inrichten? De basis is dan het maken van een tuinontwerp. Een hovenier is gespecialiseerd in het maken van een tuinontwerp. Een gedetailleerd tuinontwerp wordt gemaakt door een tuinontwerper. Een hovenier maakt zelf een schetsontwerp. Wij adviseren om altijd een tuinontwerp te laten voor het aanleggen van een nieuwe tuin. Zo voorkom je later problemen en weet je precies hoe jouw tuin eruit komt te zien. Met de meest geavanceerde technieken zie je exact hoe jouw tuin eruit komt te zien.

Tuinaanleg

Een hovenier kun je inschakelen voor relatief kleine werkzaamheden. Hierbij kun je denken aan het plaatsen van een schutting, tuin bestraten, overkappingen plaatsen of uitgebreidere werkzaamheden. Zoals grondwerk. Met grondwerk wordt verstaan het afgraven, egaliseren, ophogen, aan- en afvoeren van grond en zand. Ook het aanleggen van sproeisystemen, tuinverlichting, in-lite verlichting, vijvers etc behoort tot de vele werkzaamheden van een hovenier.

Periodiek onderhoud

Bovenstaande werkzaamheden zijn gericht op het eenmalig aanleggen van een tuin. Een hovenier kun je ook inschakelen voor periodiek onderhoud. Wat houdt dit in? Je spreek dan een bepaalde tijd af met de hovenier om langs te komen om bijvoorbeeld te snoeien, gazon te maaien, heggen te knippen etc. Dit is een van de vele voordelen bij het inschakelen van een hovenier. Ook kiezen veel mensen voor het laten uitvoeren van een voor- of najaarsbeurt voor de tuin. Bij een voorjaarsbeurt worden er vooral herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Dit bestaat uit snoeiwerkzaamheden, tuin bemesten, bestrating schoonmaken en de tuinmeubels weer buiten zetten. Bij een najaarsbeurt wordt er ook veel gesnoeid, maar ook worden er nu voorjaarsbollen geplant. Deze komen vervolgens uit wanneer het weer mooier weer wordt. Ben je overtuigd door de voordelen van een hovenier? Schakel dan een hovenier in!