Dingen waar je als horecaondernemer rekening mee moet houden

  • door
grootkeuken service

Als ondernemer heb je met veel zaken rekening te houden. Als horecaondernemer zeker. Er komen veel dingen bij kijken die in andere vakgebieden niet voor komt. Dit maakt het voor een horecaondernemer extra belangrijk om rekening mee te houden. De horeca is daarnaast erg breed. Hierdoor is de aanpak en waar rekening mee gehouden dient te worden per soort horecaonderneming meestal ook weer verschillend.

Onderhoud aan apparatuur

Elke horecaondernemer bezit een keuken. Dit is niet zomaar iets, want dit is ontzettend belangrijk voor ze. Hier bereiden ze tenslotte het eten, hun corebusiness. Een keuken – en vooral een grootkeuken in de horeca – is iets dat wordt gebruikt en vraagt uiteraard eens in de zoveel tijd onderhoud. Vooral grootkeukens, die in de horeca worden gebruikt, hebben af en toe onderhoud en service nodig. Dit wordt grootkeuken service genoemd. Servicemonteurs zorgen er dan voor dat het apparatuur blijft doen wat het doet of eventueel wordt gemaakt. Service Equipe Nederland pleegt onderhoud en service aan horeca apparatuur.

Personeel

In de horeca zijn er verschillende functies uit te oefenen. Voor een horecaondernemer is het belangrijk om te kijken welke functionarissen hij of zij nodig heeft in zijn of haar restaurant, hotel of café. In een restaurant vind je doorgaans serveersters of obers, (chef)koks en afwassers. Hoeveel koks en bedieningspersoneel er nodig is en op welke dagen, is verstandig om als horecaondernemer rekening mee te houden.

Inkoop

De inkoop van producten gaat er in de horeca ook een stukje anders aan toe dan in andere branches, omdat het hier gaat om (vers) voedsel. Omdat een menukaart kan variëren en soms kan veranderen, is het belangrijk dat een restauranthouder rekening houdt met de hoeveelheid in te kopen producten. Afhankelijk van de gerechten, zullen er meerdere horecagroothandels zijn die in aanmerking komen als leverancier.

Hygiëne

Binnen de horeca is hygiëne een zeer belangrijk punt. Het is voor horecaondernemers dan ook raadzaam om hier de juiste maatregelen voor te treffen. Ze hebben te maken met voedsel en voedsel kan bederven. Zo kan er voedselvergiftiging ontstaan en dit wil je natuurlijk voorkomen. Het op de juiste manier bewaren, registreren en bereiden is voor horecaondernemers iets waar rekening gehouden moet worden.