19 januari 2022

Dit wordt er tijdens een APK bekeken

2 min read

Je hebt weer een brief ontvangen omdat het tijd is voor een APK. 6 weken voordat de APK vervalt, ontvang je deze brief.  Tijd om een afspraak te maken bij je Dodge Ram dealer. Ben jij benieuwd wat ze nou eigenlijk controleren bij een zo’n keuring? Lees dan vooral verder! Direct een keuring laten doen? Kijk op de website van Selles Auto’s.

Wat wordt er gecontroleerd?

Bij de APK wordt onder andere naar de volgende zaken gekeken: 

  • Verkeersveiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie. 
  • Milieu: uitlaatgassen. 
  • Algemeen: het voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.

Keuringsrapport

Wanneer jouw auto is gekeurd, ontvang jij een APK-keuringsrapport. Dit rapport krijg je bij zowel de goedkeuring als afkeuring van je auto. Wanneer de auto is goedgekeurd, is het rapport geldig tot de vervaldatum. Op het keuringsrapport geeft de APK-keurmeester de reparatie-, afkeur- en adviespunten aan. Adviespunten zijn gebreken die nú nog niet tot een afkeuring leiden, maar die je wel binnenkort moet vervangen of repareren. Als het voertuig is afgekeurd is, staan er afkeurpunten op het rapport.

Niet eens met de afkeuring?

Twijfel je of je voertuig terecht is afgekeurd? Of denk je zelfs dat jouw voertuig nooit goedgekeurd had mogen worden? Dan is het mogelijk om bezwaar te maken. Een medewerker van de RDW komt dan jouw situatie bekijken en zal dan oordelen of de afkeuring terecht of onterecht is. Wil jij bezwaar maken, let er dan op dat je dit direct bij de keuring moet doen. Je kunt niet na een aantal dagen alsnog bezwaar maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *