7 december 2021

Drie weinig gebruikte functies van de Philips hue verlichting

2 min read
Philips Hue lampen

Smart lampen krijgen steeds meer functies en kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zeker als je gebruik maakt van Philips hue lampen. In de gratis app vind je tal van functies die je kunt inzetten om je verlichting te automatiseren of je leven een stuk makkelijker te maken. Toch blijven veel van deze features ongebruikt, omdat niemand ze kent of nog nooit aandacht aan is besteed.

Wakker worden met Hue

Allemaal zijn we gewend aan onze wekker naast het bed. Een aantal jaren geleden werd de standaard wekker klok al ingeruild voor de wekker op onze smartphones. Maar sinds de komst van slimme verlichting kun je ook je slimme lampen inzetten als wekdienst. Je ‘s ochtends laten wekken door het langzaam inschakelen van je lampen is ook nog eens goed voor je gezondheid. Je lichaam denkt namelijk dat het op een natuurlijke wijze gewekt wordt. Door de wake-up functie wordt de zonsopgang nagebootst.

Welkom thuis

Door het instellen van je GPS locatie kun je je lampen laten inschakelen wanneer je bijna thuis bent. Een handige functie wanneer je geen routines gebruikt binnen de hue app. Je slimme lampen worden dan ingeschakeld wanneer je thuis arriveert. Zo kom je nooit in het donker thuis. Ook kun je deze functie gebruiken wanneer je het huis verlaat. Je lampen zullen dan worden uitgeschakeld. Sinds de app update is het ook mogelijk om de feature te gebruiken met meerdere gebruikers in een huishouden. 

Eigen foto gebruiken bij een hue scene

Scènes is misschien wel de handigste functie binnen het hue verlichtingssysteem. Met scènes kun je namelijk een setting creëren met verschillende lampen binnen een ruimte. Zo kun je met een druk op je scherm deze setting activeren. Een Philips hue scene maken kun je op verschillende manieren doen. Een leuke manier is om dit te doen door het uploaden van een eigen foto. De app pakt dan de kleuren van de foto en gebruikt deze met de geselecteerde lampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *