7 december 2021

Een bedrijf starten? Let hier op!

2 min read

Je bent al lang aan het wikken en wegen, maar staat toch op het punt om je eigen bedrijf te starten. Je hebt de afgelopen jaren dusdanig veel ervaring opgedaan, een groot netwerk opgebouwd en aan de financiële verplichtingen kan je voldoen. Jouw eigen groothandel staat op het punt van uitbarsten, maar waar moet je opletten! Wij geven je tips.

Magazijn

Je hebt al duizenden dingen geregeld, maar heb je ook gedacht aan de indeling van het magazijn? Het klinkt gek, maar door je processen in het magazijn te optimaliseren ga je enorm veel geld besparen. Hoe vinden medewerkers alle producten? Hoe kunnen ze dit zo ‘lean’ mogelijk verzenden. Heb je rekening gehouden met Linde heftruck? Of ga je voor je voor een reachtruck

Marketing

Zonder marketing, geen klanten. Het is een beetje de stelregel. Zeker in het begin zal je van je moeten laten horen. Heb je al een eigen website? Ben je online goed vindbaar? Maar ook offline marketing? Heb je een duidelijke naam, logo en een herkenbare huisstijl? Dan heb je de kortste klappen al gemaakt. 

Retouren

Zorg ervoor, zoals hierboven ook genoemd, dat je processen goed zijn uitgewerkt. Vaak wordt er gefocust op de verkoopkant, maar klanten behoudt je ook door een goede klantenservice. Wat doe je met retouren? Hoe kunnen klanten producten terugsturen? Het is van groot belang dat je dit van te voren bespreekt met de andere managers. 

Heb je wat aan deze tips? Of heb je zelf nog een aantal aanvullende tips die andere ondernemers kunnen gebruiken? Laat het ons weten in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *