Een goedkope oplossing voor hitte in je huis? Dat is een mobiele airco

mobiele airco

Het is een feit dat we de laatste jaren met opvallend intense zomers te maken hebben gehad in Nederland. Wie de lijsten met Nederlandse hittegolven per jaar bekijkt kan ook niet anders dan concluderen dat we – met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dankzij de klimaatverandering – steeds warmere zomers krijgen, een ontwikkeling die bovendien nog lang niet ten einde lijkt te zijn. Voor iedere woningeigenaar is het daarom inmiddels een hoge prioriteit om actie te ondernemen, zodat de zomerse hitte in huis te weerstaan is. Als je echter grote investeringen liever vermijdt, dan is een mobiele airco waarschijnlijk de beste optie. Dit is dus een airco die als losstaand apparaat functioneert en die geschikt is om één ruimte in huis tegelijk te koelen. 

mobiele airco

Meer over het plaatsen en installeren van je mobiele airco

Als je eenmaal een mobiele airco in huis hebt en je bent van plan ‘m in werking te stellen, onderneem dan de volgende stappen:

  • Zet het apparaat op een slimme plek neer, niet te ver van een raam dat geopend kan worden.
  • Laat na het versjouwen van de airco het apparaat eerst even ongebruikt staan om het te laten ‘rusten’.
  • Heeft je mobiele airco een reservoir, doe daar dan alvast wat water in. Eventueel water uit de opvangbak kan juist worden weggegooid.
  • Plaats nooit dingen of kleding op een mobiele airco. Dit belemmert de werking namelijk in ernstige mate.
  • Bouw het verder op zoals de gebruiksaanwijzing aangeeft.

Vergeet de raamafdichting niet

Wanneer je inderdaad van een mobiele airco gebruik gaat maken, dan zal de slang van dit apparaat door een openstaand raam naar buiten moeten. Het is dan van essentieel belang dat je de rest van de raamopening afdicht. Dit kan bijvoorbeeld met professionele raamafdichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *