7 december 2021

Een nieuwe laptop nodig? Investeer in kwaliteit

2 min read
laptop kopen

Waar tientallen jaren geleden computers nog niet eens bestonden of slechts een zeldzaamheid waren, daar volgde een periode waarin het gebruikelijk was dat er per huishouden ongeveer één computer nodig was. Weer later is het de normaalste zaak van de wereld dat elke (volwassen) persoon minimaal één eigen computer in bezit heeft. In die tijd leven we nu. De meeste mensen geven hierbij inmiddels de voorkeur aan een laptop kopen, oftewel een computer in een handzaam formaat, met een laag gewicht en uitgerust met een accu, zodat je het ‘m overal in (en buiten) het huis kunt gebruiken. 

laptop kopen

Ga je een binnenkort een nieuwe laptop kopen? Wees je je er dan van bewust dat het slim is te investeren in kwaliteit. Laptops die goed presteren qua onder andere werkgeheugen, processor en beveiliging zijn namelijk weliswaar duurder in aanschaf; ze gaan doorgaans ook stukken langer mee dan goedkopere en meer eenvoudige exemplaren. Zo bezien ben je met een kostbare kwaliteitslaptop op de lange termijn wellicht zelfs goedkoper uit.

Tips om de levensduur van je laptop te verlengen

Een lange levensduur van je laptop is sowieso gunstig, zowel voor je eigen portemonnee als ook voor het milieu. Probeer dan ook zeker opvolging te geven aan deze tips voor een zo lang mogelijke levensduur van jouw laptop:

  • Maak de buitenkant je laptop vaak genoeg schoon en onderhoud ‘m goed.
  • Reinig de binnenkant van het apparaat ook af en toe. Op internet staan tips over hoe je dit kunt doen.
  • Zorg dat de laptop ‘vrij’ ligt om hete lucht af te voeren.
  • Ga voorzichtig om met de bedrading, vooral die van de oplader.
  • Laat je laptop niet te vaak en te lang in de slaapstand staan. Zet ‘m in plaats daarvan liever helemaal uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *