Een sportwagen huren om het circuit in Zandvoort onveilig te maken

  • door

Hiermee wordt natuurlijk niet de letterlijke zin van het woord bedoeld. Het zou heel erg onverantwoordelijk zijn om onveilig te rijden in een supercar. Toch is het zo dat je op het circuit het gaspedaal wel lekke ropen kan trappen. Afgelopen week heb ik mijn eerste ervaring gehad van het rijden in een luxe sportwagen. Mijn stiefvader kwam zondagochtend beneden en hij zei: “Kom jongen, we gaan een Lamborghini Gallardo huren!”.

Voor het eerst rijden in een sportwagen

En zo gezegd, zo gedaan. Voordat ik het wist zat ik in de auto richting Utrecht, waar we bij Zeker Supercar Verhuur een sportwagen gingen huren. Dat het echt een Lamborghini zou worden, had ik nooit van mijn leven gedacht. Hoe gaaf was deze ervaring!

Er werd ons eerst goed uitleg en instructie gegeven over de auto. Op het moment dat wij alles onder de knie hadden en al het papierwerk hadden rond gemaakt konden we zelfstandig de weg op.

Mijn stief pa reed natuurlijk het grootste stuk over de snelweg, maar zodra we op de wat rustigere wegen waren beland mocht ik ook even rijden. Wat een goed idee zeg, een sportwagen huren!

Aangekomen op het circuit van Zandvoort

Nadat we een stuk over de weg hadden gereden kwamen we aan bij het circuit. Wat bleek? Gedurende het jaar zijn er verschillende dagen waarop je vrij op de baan kunt rijden. dit kan dan zelfs zonder race licentie! Toen ik dat hoorde schrok ik even: wat nou als vandaag niet zo’n race dag was? Dan hadden we dit hele plan voor niks bedacht.

Gelukkig had mijn stief vader hier wel over na gedacht, maar gewoon niet gecommuniceerd. Hij wilde het graag spannend houden zei hij. Nou en of het spannend was zeg!

Voor €40 konden we iets minder dan een half uur gebruik maken van het circuit. Na de nodige voorbereidingen te hebben getroffen waren we klaar om in de rij te gaan staan. We konden in 20 minuten wel 10 rondjes rijden over het circuit! Wat een geweldige auto is die Lamborghini zeg.

Het kan helaas niet voor eeuwig doorgaan

Na de rondjes te hebben afgemaakt, was het weer tijd voor ons om terug te keren naar Utrecht en vanuit daar naar huis. Toen we bij de verhuurder uit de auto stapten wist ik het zeker: dit ga ik vaker doen! Eenmaal thuis aangekomen vertelde ik mijn moeder over alles wat we hadden gedaan die dag. Het is zeker de moeite waard om dit nog eens te doen!