7 december 2021

Een veilig huis met het juiste cilinderslot

3 min read
Huis beveiligen

Iedereen wil het: Een veilig huis! De vraag is alleen wat is nu nog veilig? Het lijkt wel of inbrekers altijd wel een manier weten om binnen te komen. Als je de krant openslaat of de tv aanzet dan komt de narigheid je tegemoet. En als je eens een politieserie kijkt en ziet hoe deuren geopend worden door ongenode gasten, dan lijkt het allemaal zo makkelijk te gaan. Je zou de eerste niet zijn die er af en toe van wakker ligt. Maar er is een oplossing!

Een goed cilinderslot maakt een enorm verschil. Maar wat is een goed cilinderslot?

Een cilinderslot is een mechanisme dat met de juiste sleutel je deur opent.

Een goed cilinderslot voor je buitendeur:

1. Voldoet aan alle eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.
2. Voldoet aan alle eisen van het SKG keurmerk. Het SKG keurmerk heeft verschillende classificaties variërend van één ster tot drie sterren waarbij drie sterren het meest inbraak vertragend werkt.
3. Heeft anti-kerntrekbeslag. Anti-kerntrekbeslag voorkomt dat het cilinderslot bezwijkt aan een veel gebruikte methode, namelijk kerntrekken. Dat houdt in dat er met een schroef geprobeerd wordt om je cilinder uit je slot te liften. Door een anti-kerntrekbeslag te plaatsen kan een deur tot 1500 kilo aan trekkracht weerstaan. Knappe jongen die daar doorheen komt.
4. Meervoudig cilinderslot. Doordat je een meervoudig cilinderslot plaatst sluit je deur niet op één plaats maar op drie plaatsen. Die volhardende inbreker die dat slot wel even denkt open te breken met zijn breekijzer, wat nog steeds een veel gebruikte methode is, zal dat dan toch echt opgeven als hij erachter komt dat het er wel drie zijn. Houd er hierbij ook weer rekening mee dat hoe meer sterren je product heeft hoe beter het mogelijke inbraak weert.

Cilinders zijn op bestelling in alle gewenste lengtes en uitvoeringen te koop. Ook kan je daarbij aangeven hoeveel je er nodig hebt zodat je de gewenste gelijk sluitende aantallen geleverd krijgt. Dat betekent dat ze van eenzelfde sleutel voorzien zijn.

Het deurbeslag dat je er vervolgens overheen plaatst bepaald of dat veilige cilinderslot, waar je zo’n zoektocht naar gestart bent, blijft zitten of eruit gehaald wordt. Dat zou betekenen dat we weer terug bij af zouden zijn. Een goed deurbeslag heeft de schroeven aan de binnenkant van de deur zitten waardoor een buitenstaander dat niet openen kan en zo dus ook niet aan jouw zorgvuldig geselecteerde cilinderslot komen kan.

Een driepuntssluiting met SKG keurmerk versterkt met een goedgekeurd cilinderslot maakt je deur extra inbraakwerend. Door dievenklauwen aan de scharnierkant te bevestigen maak je daarna je deur definitief inbraakproof. Dat laatste is niet voor niets, wanneer je nog zo’n goed cilinderslot plaatst aan de ene zijde en aan de andere zijde een gewone scharnier plaatst dan tikt een potentiële inbreker met zijn schroevendraaier zo de pen eruit en draait je deur de andere kant op open.

Een huis beveiligen lijkt dan misschien een onmogelijke taak als alles zo op een rijtje staat maar je zult versteld staan hoe makkelijk alle materialen te koop zijn bij de bouwmarkt. Het zijn geen grote ingrepen en geven je huis toch echt een goede extra beveiliging. Afhankelijk van hoe goed je het wilt doen nemen de kosten toe. Het voordeel is echter wel dat als je het eenmaal goed doet je er jaren plezier van hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *