7 december 2021

ESP8266 Wemos D1 Mini Pro VS NodeMcu

2 min read
elektronicavoorjou

Je hebt besloten dat je gebruik wilt maken van een microcontrollerbord met een ESP8266. Maar welk bordje moet je nu kiezen? Een Wemos D1 Mini Pro of een NodeMcu

Wemos D1 Mini Pro

De Wemos D1 Mini Pro is een goedkoop microcontroller bordje. Het beschik over draadloze connectiviteit door middel van WiFi. Dit bordje beschikt over 11 digitale input/output pinnen en 1 analoge input pin. Daarnaast zitten er 3 voedingspinnen op. Eén voor 3.3V, één voor 5V en één voor GND (Ground). Het bordje is te programmeren via de Micro USB poort. Om de Wemos D1 Mini Pro van extra functionaliteiten te voorzien kun je één van de vele shield gebruiken. 

NodeMcu

De NodeMcu is een ESP8266 ESP12-E WiFi developmentboard. Het stelt je in staat om gave IoT (Internet of Things) projecten te maken. Het bordje heeft een ingebouwde ESP12-E WiFi module voor draadloze connectiviteit. Het beschikt over 512kb geheugen, wat genoeg is voor de meeste projecten. Het programmeren is wel iets lastiger dan normaal. Je programmeert de NodeMcu doormiddel van LUA scripts. Het bordje bevat twee rijen van 15 pinnen. Dit zijn GPIO (general purpose input output) pinnen, SPI, UART, ADC en voeding pinnen.

Conclusie

Zowel de Wemos D1 Mini Pro als de NodeMcu zijn goede producten. Er is dan ook geen betere keuze. Je moet eerst goed bedenken wat je wilt gaan maken, pas daarna kun je kiezen welk bordje het meest geschikt is voor jouw project. Beide bordjes hebben WiFi connectiviteit en zijn daarmee te verbinden met het internet. De Wemos D1 Mini Pro is klein en compact. De NodeMcu is wat groter, maar heeft weer meer pinnen. Hopelijk heb je nu een beter idee welk bordje geschikt is voor jouw project. Mocht je het toch niet zeker weten? Dan is er online nog veel meer informatie te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *