7 december 2021

Geld verdienen aan je auto?

2 min read
auto delen

Het bezitten van een auto kost geld. Elke maand weer. Ook als je de auto een maand niet gebruikt, kost deze je toch geld. De auto dient immers verzekerd te zijn om op de openbare weg te mogen staan. Deze verzekering kost je geld. Daarnaast betaal je maandelijks wegenbelasting om gebruik te mogen maken van het wegennetwerk in Nederland. Toch hebben veel mensen een eigen auto. Veel gezinnen hebben zelfs twee of meer auto’s. Het bezitten van een auto levert je namelijk ook veel vrijheid op. Geld verdienen aan je auto? Maak dan van jouw auto een deelauto. Je deelt je auto dan met anderen en ontvangt geld wanneer iemand anders gebruik maakt van jouw auto.

Hoe zit dat?
Lang niet iedereen heeft geld voor een auto. Het openbaar vervoer is dan een alternatief, maar het openbaar vervoer brengt je lang niet overal. Je kunt met de trein of bus wel ergens komen, maar je blijft afhankelijk tot welke halte dit vervoersmiddel je brengt. Moet je bijvoorbeeld op een industrieterrein zijn voor een sollicitatie? Dat is met de trein of bus vaak lastig. 

Voor deze mensen is het voordelig om eens in de zoveel tijd een auto te kunnen gebruiken. En dus zijn er autodeelconcepten bedacht. Bezitters van auto’s kunnen hun eigen auto delen en krijgen daar geld voor. Voor zowel de autobezitter als voor degene zonder auto een ideale oplossing! 

Wat kun je ermee verdienen?
Hoeveel geld je ermee kunt verdienen, hangt er vanaf. Als je je auto meerdere dagen in de week beschikbaar stelt, dan kun je erg goed geld mee verdienen! Dan kost het bezitten van een auto je dus minder geld! De kosten voor de verzekering en de wegenbelasting kun je dan waarschijnlijk al wegstrepen tegenover de verdiensten via een autodeelconcept. 

Zelf een auto huren?
Heb je geen auto en wil je juist een auto huren? Dan is het autodeelconcept ideaal! Er zijn diverse websites die deelauto’s aanbieden. Stapp.in is een van de leveranciers. Ga voor meer informatie naar de website en lees je in over de mogelijkheden van dit concept!