19 januari 2022

Handige mogelijkheden met een USB stick

2 min read

Een USB stick hebben we allemaal wel eens gebruikt in ons leven, bijvoorbeeld om een set foto’s te delen of te bewaren. Maar een USB stick heeft veel meer praktische mogelijkheden waar je misschien niet meteen aan denkt. Deze mogelijkheden licht ik toe in dit artikel, lees je mee?

Back-ups maken

Heb je belangrijke documenten op je computer staan, dan is het natuurlijk logisch dat je hier een back-up van maakt. Een USB stick is hier een handig middel voor. Ik hoor je denken; tegenwoordig doen we dat toch allemaal in de Cloud? Dat klopt maar als met gevoelige informatie werkt is het soms beter om dit fysiek bij je te dragen. De Cloud is namelijk nog steeds kwetsbaar als het aankomt op cyber security.

Documentatie op je USB stick

Deze inzet van een USB stick sluit eigenlijk aan op de vorige. Het is ontzettend handig om bijvoorbeeld je reisdocumenten te kopiëren en op een USB stick mee te nemen wanneer je naar het buitenland gaat. Zo weet je zeker dat je alles bij je hebt en je verzekerd bent van een back-up als je iets kwijtraakt. Denk bijvoorbeeld aan je vliegtickets, paspoort of hotel reservering.

USB stick als relatiegeschenk

Het inzetten van een USB stick als relatiegeschenk is misschien niet iets waar je snel bij stilstaat, maar het is een heel leuk en praktisch cadeau. Je kunt bijvoorbeeld een leuke videoboodschap achterlaten op de weg te geven USB sticks! Met dit cadeau hou je je werknemers en zakenrelaties makkelijk tevreden, een USB stick is namelijk misschien wel het meest praktische cadeau dat je kunt geven. Wie gebruikt er nou niet dagelijks een USB stick?!

Meer inspiratie opdoen voor de inzet van een USB stick? Neem dan eens een kijkje op: usbstick.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *