Herenbroeken voor in de buitenlucht

  • door

Het is zomer en tijd om veel buiten te komen. Naar buiten om te varen, te sporten of te BBQ’en. Gezellig met vrienden onder het genot van een drankje. Je outfit voor de buitenactiviteiten is soms lastig te bepalen. Afhankelijk van het weer kan je de in de middag nog in je korte broek aan het voetballen zijn en s avonds, bij wijze van spreken, bibberen van de kou. Om dit te voorkomen is het handig om in lagen te werken. Zorg dat je een vest kan aantrekken wanneer het afkoelt of dat dat je een lange broek bij je hebt. Op zoek naar een goede broek? Kijk dan op broeken heren.

Kan ik een kortebroek aan?

Met de twijfelachtige temperaturen die we in Nederland meemaken in de zomer blijft de grote vraag of je een korte broek aan kan als je naar buiten gaat. Gelukkig hebben we daar: Google. Deze zoekmachine is je grote vriend als je op zoek bent naar het weerbericht of gewoon naar een ja of nee antwoord op de vraag of je een korte broek aan kunt. Er is namelijk een website genaamd kanikeenkortebroekaan waar dagelijks het antwoord te vinden is. Daarnaast is je eigen gezonde verstand ook goed om naar te luisteren. De ene persoon draagt het hele jaar door een korte broek, zelfs in de winter, zonder last te hebben van de kou. Voel het dus goed aan en sta achter je keuze.  

Wat zijn luchtige stofjes?  

In de zomer kan het dragen van een luchtige stof ook heel fijn zijn. Dit helpt bijvoorbeeld tegen zweten. Als je op kantoor geen korte broek mag dragen helpt het al enorm om een lange broek van een luchtige stof aan te doen. Welke stoffen dat zijn ga je nu lezen. Kleding gemaakt van bamboe is de perfecte zomerkleding. De bamboevezels helpen tegen zweetluchtjes en is geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Katoen is een goede zomer stof omdat het vocht opneemt en een sterke stof is. Als je veel zweet is katoen minder handig omdat de vocht in je kleding blijft zitten. Linnen heeft soortgelijke eigenschappen als katoen alleen is het nog iets luchtiger. De uitdrukking zijdezacht is ook toepasbaar als je op zoek bent naar zomerkleding. Door de textuur is zijde in de zomer koel en in de winter warm. Perfect als je dus een outfit zoekt voor de verschillende seizoenen. Ook Tencel en Viscose zijn goede zomerstofjes. Stoffen om te vermijden zijn polyester, vinyl, fleece en nylon. Deze synthetische stoffen zorgen namelijk voor veel zweet.