Het aanleggen en onderhouden van een moestuin

Eten van je eigen groentes en fruit. Dat klinkt als een mooi doel en veel mensen maken deze overstap. Het aanleggen van een eigen moestuin heeft veel voordelen. Alleen kan het aanleggen en onderhouden van de tuin lastig zijn. Wij geven jou in deze blog een aantal tips. Ga jij zelf aan de slag of laat je een hovenier uit Huizen komen? 

Benodigdheden

Om een moestuin aan te leggen, heb je een aantal dingen nodig. Je kunt het jezelf zo moeilijk maken als je zelf wilt. Kies een goede plek en zorg voor de geschikte grond. Dit heb je in ieder geval nodig:

  • Moestuingrond;
  • Groente-, fruit- of kruidenzaadjes;
  • Tuingereedschap (denk aan spade, schoffel, gieter en schep);
  • Tuinhandschoenen.

Het aanleggen

Wanneer je alle spullen in huis hebt gehaald, kun je een begin maken met de aanleg. Kies eerst een zonnige, maar ook beschutte plek. Een plek die de halve dag zon heeft is het beste. Spit daarna de aarde om en zorg voor zo min mogelijk onkruid. Hierna bedek je de plek met moestuingrond. Plaats vervolgens de plantjes en zaadjes volgens je plan. Toch een hovenier inschakelen? Bekijk dan eens deze website.

Onderhoud

Het onderhoud van een moestuin is erg belangrijk. Op periodes van hitte lopen je planten namelijk extra gevaar. Je kunt je moestuin onderhouden door regelmatig te sproeien. Daarnaast is het belangrijk dat je onkruid regelmatig verwijdert en ook de moestuin bemest. Zo houd je de plantjes in leven en zul je genieten van de oogst. Wanneer start jij met je moestuin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *