7 december 2021

Het belang van drinkwater

2 min read

Dacht jij dat schoon drinkwater normaal was? Het lijkt allemaal vanzelfsprekend, maar zeker in derde wereldlanden is (schoon) drinkwater niet de standaard. In Nederland hebben we daarnaast het geluk dat het regelmatig regent. We zijn het land waarin we allemaal klagen over het weer. Is het 25 graden? Dan is het te warm. Maar valt er alleen al een druppel? Dan gaan we niet naar buiten. Natuurlijk zitten wij allemaal niet op regen te wachten, maar toch is regenwater ergens goed voor! Door middel van afvalwaterzuivering kan regen worden omgezet in drinkwater. En dit is belangrijk!

Een tekort verwacht

Volgens de verwachtingen van een Deens onderzoeksbureau zal het drinkwater in 2040 opgedroogd zijn. Dit wordt volgens het onderzoek vooral veroorzaakt door energiecentrales en kernreactoren. Niet alleen bedrijven, maar ook als particulier kan jij daar een steentje aan bijdragen.

Zelf zorgen voor drinkwater

Naast zorgvuldiger omgaan met water, kan er worden gekeken naar nieuwe oplossingen. Zoals hierboven al vermeld, valt er in Nederland genoeg regen dat verspilt wordt. Door zelfvoorzienende oplossing kun je aan huis al zorgen dat regenwater wordt opgevangen. Deze regen kan worden gebruikt voordat het in het riool verdwijnt. 

Meer weten over schoon drinkwater

Wil jij meer weten over schoon drinkwater? Of wat de mogelijkheden zijn van een waterzuiveringsinsallatie? Neem dan contact op met de experts van Wazutec Watertreatment. Zij bieden verschillende oplossingen aan op het gebied van schoon drinkwater. Het is de missie van Wazutec om iedereen van schoon drinkwater te voorzien, zowel in Nederland als de rest van de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *