19 januari 2022

Hoe kan jij ook een steentje bijdragen aan een beter milieu?

2 min read
photovoltaic-2138992_640

Het gaat er steeds vaker over in het nieuws: het milieuprobleem. Er zijn veel manieren om zelf ook bij te dragen aan het milieu. Het probleem wordt steeds groter en wanneer we er niks aan doen kan het verkeerd aflopen. In deze blog geven wij je tips om hoe jij ook kan bijdragen aan een beter milieu.

Zonnepanelen

Wanneer je duurzaam leven belangrijk vind is het kopen van zonnepanelen een goede keuze. Zonne energie is groene en schone energie, en draagt bij aan goede bescherming voor het milieu. De CO2 uitstoot kan oplopen dat 30 keer zo laag als bij kolen of gas. Zo kan je al met 1 zonnepaneel 100 kilo aan CO2 besparen op jaarlijkse basis. Naast de lagere CO2-uitstoot zorgt zonne-energie er ook voor dat de lucht niet vervuild wordt met schadelijke stoffen. Ook draagt het hebben van zonnepanelen bij aan een lagere energierekening. Op lange termijn zullen hier vele voordelen uit vloeien. Klik hier voor zonnepanelen in Dordrecht en omstreken.

Zorg voor goede isolatie

Naast het aanleggen van zonnepanelen zijn er nog talloze manieren om bij te dragen aan een schoon milieu. Zo is het goed isoleren van je huis ook al een mooie stap. De is namelijk goed voor het milieu en voor de portemonnee. Deze investering verdien je net als het investeren in zonnepanelen snel terug. Met goede isolatie kan je tot wel 2000 kilo aan CO2 besparen per jaar.

Overige tips

Zoals eerder al vermeld zijn er veel dingen die je kan doen om bij te dragen aan een schoon milieu. Naast isoleren en zonnepanelen kan je denken aan het stoppen met vlees eten. Pak ook eens wat vaker de fiets dan de auto of kies voor een elektrische auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *