Hoe komen auto’s met 0 kilometer op de teller in de dealer terecht?

Een nieuwe auto kopen met 0 kilometer op de teller is voor veel mensen een bucketlist ding. Een gloednieuwe auto kopen kan een heerlijk gevoel geven. Mensen betalen veel geld voor een nieuwe auto en daarom moet deze aan alle eisen voldoen. Een van de eerste eisen is het hebben van zo min mogelijk kilometers op de teller. Maar hoe krijgen fabrieken die auto’s in hun fabriek met nagenoeg geen kilometers op de teller? In deze blog leggen wij het je uit!

Productie

De auto’s worden vaak geproduceerd in het buitenland. Meestal is dit in Spanje, Duitsland of Frankrijk als we kijken naar Europa. Duitsland produceert in Europa veruit de meeste auto’s met bijna 6 miljoen auto’s per jaar staan ze op gepaste afstand van nummers 2 en 3 Duitsland en Frankrijk. Wanneer de auto’s zijn gemaakt worden deze tijdelijk opgeslagen in een ruimte dichtbij de fabriek waar de auto is gemaakt.

Transport

De auto’s kunnen hier natuurlijk niet altijd blijven staan en zullen dus getransporteerd moeten worden naar Nederland. Dit wordt gedaan door een transportbedrijf die met vrachtwagen de auto’s van A naar B brengt. Dit wordt ook wel trucktransport genoemd. De auto’s hebben bij de fabriek nog geen kilometers op de teller staan en dit willen ze natuurlijk graag zo houden.

De rit naar de dealer

De auto’s moeten vaak een hele afstand afleggen om uiteindelijk bij de goede dealer terecht te komen. Helemaal vanuit Spanje en Frankrijk moeten de auto’s een flink rit afleggen. Wanneer de auto eenmaal in Nederland is wordt deze snel afgeleverd bij de goede dealer. Meer weten? Kijk eens op de website van Transporting wheels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *