7 december 2021

Hoe zorg je voor een uitnodigende sfeer in de woonkamer?

2 min read

De woonkamer is meestal de eerste plek die gasten zien van je huis en op basis van je woonkamer zullen meeste gasten ook een beoordeling geven van je huis. Daarom is het wel belangrijk dat je woonkamer een uitnodigende sfeer heeft, want een woonkamer die dat niet heeft zal waarschijnlijk weinig tot geen gasten ontvangen. Om te zorgen dat dit niet gebeurt vertellen we je in dit artikel over een aantal tips die ervoor zorgen dat ook jouw woonkamer een uitnodigende sfeer krijgt. Wil je alvast kijken naar een aantal inspirerende meubels voor je woonkamer? Ga dan naar www.solfelt.be voor de nieuwste trends voor het interieur.

Kies een thema

Vele mensen kiezen een thema voor hun woonkamer om deze een uitnodigende sfeer te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een interieurstijl, zodal de 1950’s of 1980’s stijl, maar ook een industriële stijl of een landelijke stijl. Er zijn vele interieur stijlen om tussen te kiezen en daarom is er voor iedereen wel een interieur stijl die bij je karakter past. Een interieur stijl stijl je daarna door middel van de kleur in de woonkamer, de meubels in de woonkamer en de accessoire. Om meer inspiratie op te doen over welke interieurstijl bij jou past kan je de collectie van Eichholtz eens bezichtigen, dit designer merk meubels heeft een grote variatie aan banken, stoelen, tafels en andere meubels.. 

Fleur de woonkamer op

Om echt een uitnodigende woonkamer te creëren is het makkelijkste wat je kan doen: het toevoegen van planten. Planten geven namelijk kleur aan een kamer, wanneer deze teveel van het ene is. Ook kan een plant de eyecatcher van de kamer worden door zijn grote of zijn kleur. Als je niet zo goed met planten overweg kan, kan je er ook voor kiezen om nep planten te nemen. Nepplanten zijn, net zoals echte planten, echte sfeermakers en het voordeel aan nep planten is dat je deze niet hoeft te onderhouden en ze dus nooit doodgaan! Wel kunnen ze veel stof vangen en daarom wordt aangeraden nep planten af te stoffen en te stoffen eens in de zoveel tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *