Holistische massage: alles wat je moet weten

Een holistische massage draait niet alleen om het wegnemen van pijntjes of spanningen. Deze vorm van masseren zorgt ervoor dat jij je hier een stuk lekkerder voelt. In deze blog leggen wij je uit wat een holistische massage precies is, wat het effect is en hoe je het zelf kunt leren! Wil jij een massage opleiding volgen? Kijk dan eens bij Positive Touch.

Wat is een holistische massage?

Een holistische massage is een lichaamsmassage gebaseerd op het holisme. Holisme is een filosofie die ervan uitgaat dat de mens een eenheid is. Wanneer je goed in je vel zit, dan ben je in balans en heb je geen lichamelijke of geestelijke klachten. Ervaar je stress? Dan kan het zo zijn dat dit zich uit in bijvoorbeeld een verminderde eetlust, buikpijn of hoofdpijn. Een holistische massage herstelt het evenwicht in jouw lichaam: je ervaart meer rust en je bent meer ontspannen.

Wat is het effect van deze massage?

Het hele lichaam wordt gemasseerd tijdens een holistische massage. Door het hele lichaam te masseren, worden allerlei prikkels in het lichaam opgeroepen. Je leert tijdens de massage behandelingen contact te maken met je eigen lichaam. Het doel van deze massage is je meer bewust te worden van spanningen en klachten. Wanneer je deze signalen herkent zul je een stuk positiever en energieker zijn.

Massagecursus

Wil jij kennismaken met deze vorm van masseren of wil jij je oriƫnteren op de deelname aan de opleiding holistisch masseur? Dan is een massage cursus iets voor jou. Je leert een brede reeks technieken en oefent met houding en grounding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *