19 januari 2022

Is elektrisch rijden de toekomst?

2 min read
Is elektrisch rijden de toekomst

Elektrisch rijden wordt gezien als dé vervanging van de brandstoffen benzine en diesel. Deze manier van rijden zorgt namelijk voor een flinke vermindering in het uitstoten van CO2 op de weg. Circa 900 miljoen voertuigen rijden op de wereld op fossiele energie. Deze vorm van energie is schadelijk voor het milieu en deze raken ook een keer op. Ook in de scheepsbouw wordt ingezet op elektrische aandrijving en walstroom met energie opgewekt uit natuurlijke bronnen. Op deze manier verduurzamen steeds meer vervoersmiddelen zich.

Voordelen elektrisch rijden

Naast de vermindering van de CO2 uitstoot brengt het elektrisch rijden nog veel meer voordelen met zich mee! Zo maakt je voertuig minder geluidsoverlast en is het ‘’tanken’’ van je voertuig veel goedkoper. Een laadbeurt kost je ongeveer 6 euro waar een ‘gewone’ tankbeurt je al snel het tienvoudige kost. Ook hoef je niet te schakelen bij een elektrische voertuig en trekt deze sneller op.

Onderhoud elektrisch voertuig

Het onderhoud van een elektrisch voertuig is al gauw 30% goedkoper dan het onderhoud van een niet-elektrisch voertuig. Dit komt voornamelijk omdat elektrische voertuigen minder slijtagedelen hebben, dat de olie niet moet worden ververst en er geen koppeling en uitlaat aanwezig zijn. Het elektrische voertuig werkt een stuk eenvoudiger met minder verschillende soorten onderdelen.

Kosten elektrisch voertuig

De kosten van een elektrisch voertuig liggen hoger dan die van een voertuig op benzine of diesel. Dit verschil in kosten zal verkleinen naarmate je het voertuig langer gebruikt. Zoals eerder vermeld in deze blog zijn de tankbeurten veel voordeliger met een elektrisch voertuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *