Is het al tijd voor een personeelsfeest?

  • door

Inmiddels mogen we alweer voorzichtig samenkomen na een langere tijd van onzekerheid, wat ons de mogelijkheid biedt om weer een aantal activiteiten door te kunnen laten gaan. We kunnen voorzichtig weer een drankje drinken op het terras, bij elkaar op visite en mogen we ook alweer met meer mensen naar kantoor komen. Zolang we met elkaar de 1,5-meter-afstandsregel in acht kunnen nemen, mogen we eigenlijk alweer erg veel.

Doordat we weer samen mogen komen, is er ook weer de mogelijkheid om een personeelsfeest in te plannen. Wanneer je werkzaam bent in een klein team, kunnen jij en je collega’s ervoor kiezen om er even op uit te gaan. Het team is op een veilige manier bij elkaar en even weg van de werkdruk, waarna het team weer vol aan de slag kan gaan. In dit blog geven we je een aantal tips en voordelen van een personeelsfeest gelinkt aan teambuilding, waar je in het bedrijf zelf ook nog eens iets aan zult hebben!

Een hechte band met je collega’s

Een bedrijfsuitje of personeelsfeest zorgt er eigenlijk voor dat je jouw collega’s op een andere en betere manier leert kennen. Waar het ene bedrijf zich vooral focust op het gezellig hebben met het team, richt een ander bedrijf zich juist op de saamhorigheid en het teamwork onder collega’s. 

Wanneer je beschikt over een hechte band met je collega’s, zul je al snel merken dat vele werkzaamheden in het bedrijf soepeler zullen verlopen. Je voelt elkaar aan en kent elkaars kwaliteiten, waarna jullie het optimale resultaat kunnen behalen. Echter is een band ook erg snel op te zetten, door gezamenlijk eens op een bedrijfsuitje te gaan wat gelinkt staat aan teambuilding!

Kies voor een teambuilding activiteit

Teambuilding, de naam zegt het eigenlijk al. Met een activiteit gelinkt aan teambuilding zal je jouw collega's op een veel betere en hechtere manier leren kennen. Samen krijgen jullie een opdracht om bijvoorbeeld een puzzel in elkaar te zetten. Deze puzzel is alleen in elkaar te zetten met de hulp van iedereen, waardoor het gehele team nauw zal moeten samenwerken. 

 

Wanneer je in een team met nieuwe collega's wordt ingedeeld, zal een teambuilding activiteit direct zijn voordelen laten zien. Doordat je nauw en direct met elkaar samenwerkt, zul je direct een inzicht krijgen van iedereen zijn aanpak. Waar de een juist de leiding neemt, kiest de ander er juist voor om zich erg stil te houden. Ook in een bestaand team biedt een teambuildingsactiviteit zijn voordelen. Je ziet hoe jouw collega waarmee je normaal gesproken samenwerkt bepaalde dingen aanpakt die je wellicht verwacht, maar is er ook een grote kans dat je geheel nieuwe kwaliteiten ontdekt van je collega’s!

Ontdek nieuwe kwaliteiten van je collega’s!

Teambuilding is er eigenlijk voor gemaakt om nieuwe kwaliteiten te ontdekken van mensen waar je veel mee samenwerkt, zoals je collega’s. Door met een simpele oefening elkaars vertrouwen te winnen en ergens voor te strijden, zal dezelfde strijdlust op den duur te vinden zijn tijdens het werk. Je hebt eenmaal kennis gemaakt met elkaars doorzettingsvermogen en vertrouwen tijdens een oefening waar teambuilding belangrijk was, wat je vervolgens terug zult zien in het werk! Sta open voor nieuwe kansen en ideeën tijdens het personeelsfeest, zodat jij en je team maximale resultaten zullen behalen op het werk door de juiste samenwerking!