19 januari 2022

Is server SMTP nodig voor het verzenden van e-mails?

2 min read

Met de groeiende populariteit van e-mail, is een van de beste opties voor mensen om verbinding te maken en te communiceren via Server SMTP. SMTP is een protocol waarmee u e-mails kunt verzenden en ontvangen. Kortom, het is een methode om e-mails te verzenden alsof ze vanaf uw computer via internet worden verzonden. U heeft een aantal servers, netwerken of locaties waar u deze server kunt installeren en gebruiken. Het zal u helpen om een ​​standaard manier te hebben om e-mails te ontvangen en te verzenden en tegelijkertijd zal het u gemakkelijk maken om uw e-mailaccount te onderhouden.

Een andere optie

Een andere optie voor een server is een Free IMAP-server (Internet Message Access Protocol). Wanneer u deze server configureert, heeft u vanaf elke locatie toegang tot uw e-mailaccount, omdat deze de lokale server gebruikt om verbinding mee te maken. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, kunt u e-mails verzenden en ontvangen in de vorm van een HTML-bericht. Deze optie heeft meer nadelen dan voordelen. Het grote nadeel is dat elke medewerker een aparte IMAP-client moet installeren voor het verzenden van e-mails. Om serverconfiguratie te vermijden, kunt u uw eigen e-mailserver instellen. Het vereist geen technische vaardigheden en u kunt het gemakkelijk zelf doen. De voordelen zijn onder meer een betere controle over wie u e-mails mag sturen en u kunt de e-mail op uw computer lezen. Om te testen of uw server IMAP (Internet Message Access Protocol) ondersteunt, opent u een e-mailprogramma en verzendt u een e-mail vanaf uw e-mailadres. Als u de e-mail ontvangt, moet deze afkomstig zijn van uw bedrijf of een medewerker van u.

SMTP voven POP3

Tegenwoordig kiezen de meeste bedrijven een server smtp boven POP3 (Internet Message Access Protocol). Dit is een goede zaak, want er zijn geen beperkingen verbonden aan het verzenden van e-mails. Het is beter als u een server voor uw bedrijf configureert, zodat uw medewerkers een apart IP-adres kunnen gebruiken en de mogelijkheid hebben om u e-mails te sturen wanneer dat nodig is. U kunt uw server ook configureren voor IMAP. Maar zorg ervoor dat u de instellingen op uw server niet wijzigt om IMAP-e-mails te ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *