7 december 2021

Je woning duurzamer maken? Zo begin je!

2 min read

In veel van de woningen in Nederland wordt nog gekookt en verwarmd op gas. Bij de verbranding van gas komt CO2 vrij, waarvan we allemaal weten dat het schadelijk is voor het milieu. Nu heeft Nederland de doelstelling gezet om in 2050 volledig van het gas af te zijn. Erg haalbaar is dit overigens niet volgens de experts. Daarom geven we je in dit artikel een aantal tips hoe je zelf alvast kunt beginnen met het duurzamer maken van je woning!

Duurzaamheid begint bij goede isolatie

De titel van deze alinea zegt het al. Er hoeft minder te worden gestookt wanneer de warmte in je woning blijft. Wanneer je je woning goed hebt geïsoleerd zul je aanzienlijk minder gas verbruiken en dus minder CO2 uitstoten evenals een lagere energierekening ontvangen. Je kunt je woning op verschillende manieren isoleren. Denk aan spouwmuurisolatie in het dak en/of de muren van de woning. Maar ook het plaatsen van dubbel of zelfs driedubbel glas heeft een grote invloed op het energielabel van je woning. Toch is ook veel binnendringende koude lucht afkomstig van de kozijnen. Dit los je op met aluminium kozijnen met een hoge isolerende waarde.

Heel Nederland aan de zonne-energie?

Eén op de acht Nederlandse woningen heeft zonnepanelen op het dak liggen. Het opwekken van je eigen stroom met zonnepanelen is dan ook een zeer interessante investering. Het verhoogt de waarde van je woning, reduceert je ecologische voetafdruk en bespaart je kosten op je energierekening. Een goede optie als je je woning duurzamer wilt maken dus.

Ga voor LED-lampen!

De gloeilamp kun je al bijna niet meer kopen. En dat is maar goed ook als je je realiseert dat de gemiddelde LED-lamp 75 tot 85% minder elektriciteit verbruikt. Mocht je nog oude gloeilampen of halogeenverlichting hebben? Ga dan voor LED-lampen om je woning duurzamer te maken!

Isolerende kozijnen, deuren en schuifpuien

Bij de openingen in je woning zoals deuren en ramen ontstaat vaak tocht. Door je woning te voorzien van de juiste kozijnen, deuren en schuifpuien voorkom je het ontstaan van tocht. Bij HEPRO vind je kozijnen, deuren en schuifpuien van de beste kwaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *