Kiezen van je nieuwe heren horloge

  • door
beste-horloge-voor-mannen

Vijf tips bij het kopen van een nieuw herenhorloge. Iedereen wil namelijk het beste horloges voor mannen.

1. Investeer in een betrouwbaar merk

Sinds het polshorloge zijn debuut maakte in de beginjaren van de vorige eeuw, geeft de naam op de wijzerplaat een indicatie van de kwaliteit binnenin. “Manufacture” -merken produceren al hun eigen horloges, vaak met elk laatste onderdeel; overwegende dat “wijzerplaatnamen” de neiging hebben om gedeeltelijk of volledig geassembleerde uurwerken in te kopen van externe leveranciers, waaraan zij op dezelfde manier verworven wijzers, wijzerplaten, kasten en banden toevoegen.

Er is geen probleem om voor het laatste te kiezen, maar het moet worden weerspiegeld in de prijs. Als vuistregel geldt dat hoe meer je wordt gevraagd te betalen, hoe meer de verkoper zou moeten kunnen vertellen over de herkomst van het horloge dat je koopt.

2. Kies een model die juist is voor het gebruik

Als je van plan bent je horloge automaat dag in, dag uit te dragen, bereid bent om ermee te sporten of te trainen, of gewoon denkt dat het zal worden onderworpen aan ‘zware slijtage’, dan moet je zachte metalen vermijden zoals goud en in het bijzonder platina. Kies in plaats daarvan voor roestvrij staal (verreweg het meest praktische materiaal) of titanium.

3. Kies iets wat bij je past

Denk goed na over je levensstijl (zoals hierboven beschreven) en in het bijzonder je kledingstijl: een groot horloge aan een even dikke band of armband springt misschien wel in het oog, maar past misschien niet in de meeste situaties waarin je van plan bent er een te dragen. Een goede stalen chronograaf is zowat de maatstaf voor dag- tot nachtkleding, maar er is iets te zeggen als je het af en toe door elkaar haalt: een gouden dresswatch op een lakleren band kan sportieve vrijetijdskleding opmerkelijk mooi spreiden …

4. Koop bij een gerenommeerde winkel

Er gaat veel fake horloges de ronde op het Interweb. Dus wees gewaarschuwd wat je te koop ziet. Een verkoop zonder papieren en bon zal de inruilwaarde aanzienlijk verminderen, mocht je het willen inruilen.

5. Geniet ervan!

Een horloge, met name een goed gemaakt mechanisch model, is echt iets dat leeft: het heeft zijn hart (of drijfveer en handwiel) nodig om te pompen om goed (en dus nauwkeurig) te kunnen werken. Watchwinders zijn prima, maar je doel moet zijn om je kostbare uurwerk te dragen en het zou je moeten terugbetalen met een levenslange gezelschap. Denk er wel aan om het horloge elke vijf tot zeven jaar te laten nakijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *