7 december 2021

Kruiden en specerijen

2 min read

Alle kruiden zijn goed voor je gezondheid als ze als culinaire ingrediënten worden gebruikt. Je moet specifieker zijn als je een bepaald gezondheidsprobleem hebt. In de eerste plaats moet je een arts raadplegen voor een diagnose. Als je dan een kruidengeneesmiddel wilt gebruiken, moet je dit aan jouw arts vertellen, omdat geneeskrachtige kruiden de door jou voorgeschreven medicijnen kunnen verstoren. Verder moet je jezelf niet proberen te behandelen met geneeskrachtige kruiden, omdat het gevaarlijk kan zijn om het verkeerde kruid in de verkeerde hoeveelheid te nemen. Veel geneeskrachtige kruiden zijn voor sommige mensen gecontra-indiceerd. Als je deze weg wilt bewandelen, moet je contact opnemen met een gekwalificeerde kruidkundige die jou een geschikt middel in de juiste dosering kan ‘voorschrijven’.

Gember voor gastro-intestinale gezondheid

Gember lijkt effectief te zijn voor de behandeling van gastro-intestinale stoornissen, vooral bij het verlichten van diarree of misselijkheid veroorzaakt door ochtendmisselijkheid tijdens de zwangerschap en misselijkheid en braken na een operatie of na chemotherapie van kankerpatiënten. Het is ook aangetoond dat gember, een krachtige ontstekingsremmer, gewrichtspijn vermindert.

Kaneel voor stabiele bloedsuikerspiegel

Kaneeltakje lijkt een aantal antibiotische en ontstekingsremmende eigenschappen te hebben. Dit genezende voedsel kan ook helpen bij de behandeling van gastro-intestinale stoornissen, waaronder diarree en indigestie. Kaneel lijkt antioxiderende effecten te hebben, aangezien kaneel uitstekend is voor het onder controle houden van de bloedsuikerspiegel en het is aangetoond dat het slechte cholesterolgehalte verlaagt bij mensen met type 2 diabetes.

Knoflook voor bescherming tegen kanker

Knoflook is het meest bekend vanwege de potentiële kanker bestrijdende effecten van het geneeskrachtige kruid, evenals het vermogen om andere ziekten te vertragen, waaronder hoge bloeddruk en zelfs verkoudheid.

Koriander voor slecht cholesterol

Koriander kan helpen bij het verlagen van het ‘slechte’ cholesterol en het verhogen van het ‘goede’ cholesterol. Dit genezende voedsel lijkt ook antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen te hebben. Wil jij voedingssupplementen kopen? Dan wil ik je graag adviseren om naar de aangegeven link te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *