Met de (elektrische) auto op vakantie

  • door
Elektrische auto

Heb je geen zin om met het vliegtuig op vakantie te gaan? Dat kunnen we ons voorstellen! Door met het vliegtuig op vakantie te gaan ben je beperkt in je vrijheid. Je kunt niet gaan en staan waar je wilt en je staat vaak urenlang te wachten op een saai vliegveld. Ga je met de auto op vakantie? De reis is onderdeel van de vakantie! Het is gezellig om met met meerdere personen in één auto te zitten. Stop onderweg voldoende en ga regelmatig wat eten en drinken, je vakantie is al begonnen.

Tip: Ga je jaarlijks naar hetzelfde land op vakantie? En wil je ook een caravan meenemen? Zoek in het land zelf een caravanstalling op! Je neemt je caravan dan één keer mee (op de heenweg van Nederland naar het vakantieland). Als je vakantie voorbij is, stal je je caravan in een stalling in het desbetreffende jaar. Ga je weer op vakantie? Je rijdt met enkel de auto heen en koppelt de caravan in het land van bestemming pas aan. Dat scheelt veel tijd en gedoe! Gerelateerde link: Caravanstalling Zwitserland.

Overige tips voor een geslaagde vakantie met de auto: 

Tip 1: 

In het buitenland gelden er milieuzones in bepaalde landen. Ga je bijvoorbeeld naar Duitsland? Je zult dan over een milieusticker moeten beschikken. Anders mag je met de auto bepaalde zones niet in. Zoek vooraf dus uit of dit ook van toepassing is op het land van bestemming. 

Tip 2: 

Elektrische auto? Bekijk vooraf de laadmogelijkheden! In Nederland zijn er inmiddels heel wat laadstations te vinden. In het buitenland is dit helaas vaak nog niet het geval. Voorkom gedoe en zoek van te voren uit waar je jouw auto kunt opladen. Download bijvoorbeeld de app ‘Chargemap’. Houd er verder rekening mee dat buitenlandse laadpalen lang niet altijd geschikt zijn voor jouw voertuig. 

Tip 3: 

Vergeet niet mee te nemen: rijbewijs, kentekenbewijs, groene kaart en je identiteitskaart. Daarnaast is het handig om een of meerdere bankpassen te hebben (voor het geval één van de bankpassen niet werkt). Ook handig: een creditcard. In het buitenland is het gebruik van een creditcard heel normaal.