Motor laten verzekeren

  • door

In mei was ik begonnen met mijn eerste proefles. Wauw wat een fantastisch gevoel was dat zeg. Ik had al wel een aantal keren bij vrienden achterop gezeten, maar de eerste keer zelf een motor besturen was toch wel echt anders. Ik had in het begin wel een beetje moeite met de koppeling goed bedienen maar al snel had ik door hoe het soepel wegrijden in zijn werk ging. Ik had de smaak helemaal te pakken en mocht al snel mijn praktijkexamens in gaan plannen. Gelukkig heb ik deze beide met vlag en wimpel de eerste keer direct gehaald. Op naar het gemeentehuis om mijn rijbewijs aan te vragen. In de paar dagen tijd dat ik moest wachten om mijn rijbewijs te kunnen ophalen was ik al opzoek gegaan naar een motor. 

Vergelijken

Ik had al jaren geleden mijn oog laten vallen op mijn droommotor. In de winkel had ik de tip gekregen om te beginnen met een iets lichtere motor zodat ik meer zelfvertrouwen kreeg en ook beter zou gaan rijden voordat ik mijn dure droommotor zou kopen. De verkoper had gelijk, ik ging zitten op een iets lichtere motor en dit reed ook heerlijk. Ik was het direct met hem eens dat het fijn was om rustig aan te beginnen. Na de proefrit was ik zo enthousiast dat ik besloot om de motor te kopen. Wettelijk ben ik verplicht om de motor meteen te laten verzekeren, dat is dus ook het eerste wat ik deed zodra ik thuis was. Ik had een fijne site gevonden waar ik allerlei bedrijven kon vergelijken waar ik de motor verzekeren zou kunnen. Bij het vergelijken moest ik kiezen of ik een wettelijke aansprakelijkheid (WA) of een wettelijke aansprakelijkheid met beperkte casco (WA+) of een All Riskverzekering wilde. Ik twijfelde heel erg tussen de eerste twee opties. 

Vrijblijvend advies

Uiteindelijk heb ik besloten om een wettelijke aansprakelijkheid met beperkte cascoverzekering te nemen omdat ik een nieuwe motor heb aangeschaft en zelf pas net mijn rijbewijs heb gehaald. Doordat ik heel voorzichtig ben en mijn motor altijd in de schuur zet heb ik besloten om niet voor een All Riskverzekering te gaan. Nadat ik dit had besloten kon ik verder gaan met de selectie. Ik vond het zelf nog lastig om hier een goede keuze in te maken tussen verschillende verzekeringsmaatschappijen. Ik kreeg gelukkig vrijblijvend advies van een echte motorliefhebber en dit heeft mij heel erg geholpen om zekerder te zijn van mijn keuze. Nu kan ik volgende week mijn rijbewijs op halen en meteen op pad gaan met mijn goed verzekerde motor!