7 december 2021

Niet meer alles zelf schrijven, dankzij Rapid Application Development

2 min read

WAT IS RAPID APPLICATION DEVELOPMENT?

De digitale transformatie vraagt om constante vernieuwing en ontwikkeling. Daardoor zijn softwareontwikkelaars altijd bezig met nieuwe updates of compleet nieuwe pakketten tot de markt te brengen. Maar die ontwikkelingen zijn niet eenvoudig en vragen voor veel aandacht. Rapid Application Development is een voorbeeld van methode om snel applicaties te bouwen op de gewenste manier. Waarbij niet alles voorbereid hoeft te worden, om dat het met prototypes die feedback verzamelen.

Hoe werkt het?

Rapid Application Development wordt mogelijk gemaakt dankzij twee vormen van applicaties ontwikkelen: no-code en low-code development. Voor no-code is geen programmeerkennis vereist. Voor low-code wel, dat helpt programmeurs vooral om snel applicaties te kunnen ontwikkelen. Bij beide vormen werk je in een visuele omgeving met voorgemaakte blokken die je met elkaar combineert om de gewenste applicatie te bouwen. Zo kunnen programmeurs op een simpele manier hun software ontwikkelen maar kunnen ook onervaren hun creativiteit loslaten.

Met Rapid Application Development kan je tot tien keer sneller programmeren dan met de traditionele methode. Maar het maakt ook makkelijker om medewerkers bij het ontwikkelproces te betrekken. Dit voorkomt dat er onnodige functionaliteiten worden gebouwd. Voor medewerkers van het bedrijf zal het meer betrokkenheid betekenen, en daarmee zullen ze zich meer gemotiveerd voelen.

Ontwikkel Platformen:

Rapid Application Development werkt samen met verschillende Software Ontwikkel Platformen. Deze zijn de drie meest bekende:

  • Betty Blocks: Betty Blocks werkt volledig in de cloud en stelt gebruikers in staat om ook zonder specialistische programmeerkennis diverse applicaties te bouwen. 
  • Wem: is een Rapid Application Modeling systeem, waarmee iedere kenniswerker in staat is om snel en zelfstandig web applicaties te bouwen. Dus maatwerk software zonder programmeren.
  • Think-wise: is de enige low-code platform gespecialiseerd in het realiseren van omvangrijke bedrijfssoftware. Minimaal tien keer sneller dan traditionele softwareontwikkeling.

Dit en meer informatie over software ontwikkeling, no code en low code development kan je vinden bij Esperantoxl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *