Nieuwe ontwikkelingen

  • door
Samsung

Bij Samsung hebben ze de SSD ontwikkeld die de opvolger is van de welbekende harde schijf. Maar de SSD drive heeft veel voordelen tegenover de harde schijf die nu wordt gebruikt in computers. De drive is stiller, verbruikt minder energie en is vele malen sneller. Gebruikers die er al meegewerkt hebben, willen niet meer terug naar een computer met een harde schijf. Verschil in prijs is er ook zeker, maar de goedkoopste SSD drive is al vele malen sneller dan een harde schijf die je nu in je computer hebt zitten.

Voordelig en beter dan een harde schijf

Belast je een computer niet zo zwaar dan kun je uitstekend uit de voeten met een SSD drive die je voordelig koopt bij Azerty.nl. Heb je een wat groter budget dan heb je een model die vele malen sneller is dan de huidige harde schijf. Dit komt omdat de geheugenchips op een slimmere manier worden aangestuurd. Omdat de drive steeds populairder wordt in gebruik, zorgt het er ook voor dat de mega snelle Samsung drive veel wordt verkocht. De vele voordelen tegenover de harde schijf zijn te veel om niet over te stappen.

Samsung

Eerste exemplaren van een SSD

Waar de eerste exemplaren gebruik maakten van een SLC geheugen, werden deze al snel opgevolgd door modellen met een MLC geheugen. Tegenwoordig maken de SSD drives gebruik van een TLC geheugen, in iedere geheugencel worden dan drie bits opgeslagen. Een drive van 500 GB zou in theorie een meervoud weg kunnen schrijven voordat er echt problemen optreden.