7 december 2021

Nieuwe telefoon, hoe pak je dat aan?

2 min read

Soms ben je toe aan een nieuw mobiel toestel. Voor de één is hun mobiel enorm dierbaar en de ander gebruikt het alleen voor zeldzame belletjes. Maar hoe belangrijk jouw telefoon ook voor je is en hoeveel je hem ook wel of niet gebruikt, in een maatschappij als deze heb je er gewoon één nodig. En er komt een moment dat jouw oudere model té oud wordt. Soms is wordt de software niet meer ondersteund of is de batterij gewoon klaar. Hoe kies je de juiste in een zee van mobiele telefoons?

Het nieuwste toestel of toch niet

Iedere maand komt er wel iets nieuws uit op dit gebied. En je kan je voorstellen dat er verschillende functies op al die nieuwe modellen zitten. Vaak geldt de regel; hoe nieuwe de telefoon, des te langer kan deze mee. Dit komt omdat de telefoon de nieuwste software kan draaien. Het duurt wel even voordat de ontwikkeling zo ver is dat het systeem verouderd is. Als je van een bepaald merk een ouder model koopt, krijg je automatisch eerder te maken met die veroudering. Maar bij het nieuwste hoort vaak ook de hoogste prijs. Zoek dus goed uit wat jouw telefoon voor jou moet kunnen, het minimum. Vanaf daar kan je kijken wat in jouw prijsklasse valt zonder dat je de voor jou belangrijkste aspecten weg hoeft te strepen.

Welk abonnement past bij jou

En zo veel keuzes als er zijn qua toestel, zoveel zijn er ook qua abonnementen. Oké misschien niet zoveel maar je moet nog steeds een keuze maken. Zo kan je bij een provider kiezen voor een abonnement inclusief toestel. Hoe minder je nodig hebt, des te goedkoper ben je vaak uit. Maar als je veel internet gebruikt, is een bundel met onbeperkt internet vaak goedkoper dan losse MB’s. Allemaal punten om rekening mee te houden. Zelf heb ik een Sim only-abonnement. Voor mij was het namelijk goedkoper om de telefoon die ik wilde hebben in één keer aan te schaffen en daar een los abonnement bij te nemen. Op deze manier betaal ik nooit te veel en staat er geen restbedrag open aan het einde van mijn abonnement. Persoonlijk vind ik het de beste optie. Je kan op telefoonabonnement.nl kijken voor het goedkoopste sim only-abonnement.

Wanneer je de perfecte telefoon hebt uitgekozen en daarbij een goed abonnement, is het ook belangrijk dat je weet hoe je hier mee om moet gaan, zo loop je niet het risico om jezelf in je telefoon te verliezen.