Ontspannen ouder worden

  • door
bed

Ouder worden we allemaal. Daar is niets aan te doen. Wel hebben we invloed op hoe we ouder worden. Kenmerkend voor ouder worden is dat niet alles meer zo makkelijk gaat als toen je nog een twintiger was. Je spieren en gewrichten zijn lang zo flexibel en sterk niet meer en dat zorgt soms voor ongemak. Daar komt bovenop dat het vroeger heel normaal was om naar een tehuis te gaan waar er op je oude dag voor je gezorgd werd.

De overheid stimuleert mensen nu om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Om zo lang mogelijk (zelfstandig) thuis te kunnen blijven is het belangrijk om over de juiste spullen te beschikken. Denk bijvoorbeeld aan een seniorenbed hoog laag (deze is makkelijk te verstellen), ook wel een zorgbed genoemd. Een goede nachtrust is erg belangrijk voor het herstel van je lichaam. Slaap je op een bed die geen goede nachtrust biedt? Dan is het raadzaam om te gaan shoppen voor een goed bed. Ben je op zoek naar het beste bed? Laat deze dan speciaal voor jouw lichaam maken.

Nog zo iets. Woon je in een woning met meerdere verdiepingen en is het steeds lastiger om de trap te beklimmen? Het is niet nodig om direct te verhuizen. Met een traplift los je het probleem op. Dit zorgt ervoor dat je nog jaren in je huidige woning kunt blijven wonen.

Ook in de badkamer is er vaak veel winst te behalen. Heb je nu een bad? Voor ouderen is het vaak lastig om in bad te stappen. Het bad wordt daarom vaak vervangen voor een veilige inloopdouche.

Door je woning te voorzien van de juiste spullen, kun je daadwerkelijk ontspannen ouder worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *