Open vuur koken met producten van The Windmill

  • door
The Windmill

De vraag naar open vuur koken is de laatste jaren flink gestegen. The Windmill heeft hierop ingespeeld door gietijzeren producten van goede kwaliteit uit te brengen. Wellicht ben je bekend met de Dutch oven. Dit is een gietijzeren pan waarmee je vrijwel elk gerecht kunt bereiden. De pan staat op drie pootjes, waardoor je hem gemakkelijk boven een kampvuur kunt plaatsen. Dan vraag je je misschien af: hoe is de naam Dutch oven ontstaan? Vroeger verkochten Nederlandse kooplui dit soort ovens aan de deur. De ovens werden gebruikt door Nederlandse kolonisten die in Amerika verbleven. 

Een Dutch oven verbindt

De laatste maanden zijn wij als mensen het gevoel van saamhorigheid meer gaan waarderen. Dit gevoel kan met kleine dingen al bereikt worden. Wanneer je met meerdere mensen aan het koken bent, besteed je tijd met elkaar. En dat is wat Dutch ovens zo mooi maken. The Windmill weet dit maar al te goed. Je kunt gaan voor een Dutch oven waarin je gerechten kunt bereiden voor twee personen, maar er zijn ook grotere varianten te verkrijgen tot wel acht personen!  

BBQ’en in de zomer

Houd jij er, net als veel Nederlanders, van om in de zomer lekker te barbecueën? Op de website van ovenwinkel.com vind je diverse BBQ startpakketten voor twee tot zes personen. Deze sets bestaan uit een BBQ pan, flexibele spatel, koekenpan, siliconen handgrip set, roerlepel, handgrip, tang, sleutelhanger en Crisco conditioner. Dit laatste is een plantaardig vet dat je kunt gebruiken om te bakken, maar ook om een beschermlaag aan te brengen op de pan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *