7 december 2021

Ouders verhuizen

2 min read

Al jarenlang heeft mijn moeder het erover dat ze graag naar het oosten van Nederland wil verhuizen. Ze vindt de randstad te druk zegt ze. Ze heeft hier ook wel gelijk in vind ik. Het is ook erg druk en dichtbevolkt. Ook hoor je vaak de snelweg van een paar honderd meter verderop als je in onze achtertuin zit. Dit is natuurlijk niet heel rustgevend. Dus een paar maanden geleden hebben mijn ouders besloten om te gaan verhuizen. Ze zijn in een groter huis gaan wonen met meer groen om zich heen. Ze vinden het heerlijk dat ze direct vanaf huis weg kunnen wandelen de natuur in. Mijn broers en ik hebben veel geholpen met verhuizen. Mijn ouders namen erg veel spullen mee. Ook zijn ze nog een paar keer teruggekomen om nog meer spullen om te halen die ze de eerste keer waren vergeten. Het bijzondere is dat mijn broers en ik wel in ons ouderlijk huis mochten blijven wonen. 

 

Zelf alles uitzoeken

Omdat wij alle drie zijn gaan studeren in de stad waar mijn ouders wonen, hebben mijn ouders besloten om hun oude huis niet te koop te zetten. Ze vonden het een fijn gevoel dat ze wisten dat wij ons nog altijd daar thuis zullen blijven voelen. Het was wel een hele grote verandering. Het was opeens een stuk rustiger in huis nu we nog maar met zijn drieën wonen. Het was wel heel fijn om meer vrijheid te hebben, maar we moesten nu natuurlijk ook veel zelf regelen. We kwamen er bijvoorbeeld achter dat we een nieuwe internet en telefoon provider nodig hadden. Dus gingen we alles in 1 vergelijken. We hadden er lang over nagedacht wat we wilden hebben. We hadden dit niet eerder zelf geregeld, dus wisten niet precies hoe alles werkten. Gelukkig kwamen we hier met zijn drieën wel snel achter en hebben nu een goede provider. Hierdoor kunnen we alle voetbalwedstrijden op tv weer volgen. Ook is ons internet weer snel zodat we kunnen gamen online. Dit is iets wat ik en mijn broers allemaal graag doen.

 

Terug op bezoek 

Soms komen onze ouders nog bij ons op bezoek. Dat doen ze vooral als ze hun vrienden in hun oude woonplaats willen bezoeken. Het is dan erg gezellig als ze weer thuis zijn. Maar om eerlijk te zijn, zijn we ook een beetje opgelucht als ze weer weg gaan. Want het huis lijkt toch opeens te klein geworden voor zoveel mensen. We zijn te erg gewend geraakt aan met zijn drieën wonen denk ik.