19 januari 2022

Puzzelen is razend populair

2 min read
apple watch 6 bandjes

Om de één of andere reden zijn we massaal op zoek naar gezellige spelletjes en activiteiten om te doen met het gezin. In deze tijd een legpuzzel maken is razend populair. Op zich is het allemaal vrij logisch, aangezien we zoveel mogelijk binnen moeten blijven in deze tijd. Maar waarom storten we ons dan plotseling zo op legpuzzels? De echte reden is niet bekend, maar het voelt in ieder geval vertrouwd en een tikje nostalgisch om lekker samen te puzzelen. 

Een puzzel van 1500 stukjes

Een puzzel 1500 stukjes leuk voor elke leeftijd. Puzzels bestaan er in alle vormen en maten. Eén van de vormen die je het vaakst zult tegenkomen is die van 1500 stukjes. En dat is mooi, want dit is nu namelijk net het formaat dat voor zowel beginners als meer ervaren puzzelaars een fijn aantal is. Het zorgt voor voldoende complexiteit, zonder je te overweldigen.

Zoekboeken

Honderdduizenden mensen over de hele wereld leggen de puzzels van jan van haasteren. Vele miljoenen exemplaren van de puzzels zijn inmiddels verspreid. Naar iedere nieuwe afbeelding wordt reikhalzend uitgekeken door de fans. De Jan van Haasteren legpuzzels zijn net zoekboeken. Er zitten ontzettend veel leuke en grappige terugkerende elementen in verstopt. Ga maar eens een lijst maken met items of personen die je altijd of vaak of regelmatig terug ziet komen.

Puzzelen bij kaarslicht

Puzzelen is hot, alleen niet iedereen komt er voor uit. Jammer, want het lijkt een beetje een stoffig imago te hebben. Dat puzzelen niet alleen leuk is, maar ook nog eens goed voor je is is een feit. Door het maken van een ravensburger puzzel 1000 stukjes heb je echt even een momentje voor jezelf. Heerlijk ontspannen en dat is fijn na een drukke werkdag bijvoorbeeld. Ons alledaagse leven is druk, mede door het gebruik van social media. Tijdens het puzzelen ben je daar helemaal niet mee bezig, maar ben je juist gefocust op de puzzelstukjes. Zet een heerlijk rustig muziekje aan op de achtergrond en brandt gezellig wat kaarsjes. Heel gezellig nu in de komende winter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *