7 december 2021

Slechte wifi zelf oplossen

2 min read
slechte wifi oplossen

Trage wifi kan Zoom-vergaderingen onderbreken, chaos veroorzaken in online werelden en je videostream pauzeren voor buffering. Wanneer je wereld afhankelijk is van vrijwel onmiddellijke verbindingen, lopen deze kleine ongemakken snel op en worden ze frustrerende obstakels voor werk, school en het leven in het algemeen. Ook wanneer je een duur T-Mobile internet abonnement hebt kan je draadloos internet niet stabiel zijn.

Alles uit en aanzetten 

Koppel je modem of draadloze gateway los, wacht 30 seconden en sluit deze vervolgens weer aan. Dit proces stelt de modem in staat zijn virtueel geheugen leeg te maken.

Je modem vertaalt internetsignalen tussen je thuisnetwerk en je ISP. Als je internet niet meer werkt, is het onderbreken van de stroomcyclus een goede plek om te beginnen met het oplossen van problemen. Het kan zelfs je verbindingsproblemen oplossen. Maar soms heb je een medewerker van de klantenservice nodig om je modem op afstand te resetten.

Herhaal het proces vervolgens als je een zelfstandige wifi booster hebt. Net als bij het modem wist een power cycle het geheugen en geeft hem een ​​nieuwe start met taken die hem eerder vastliepen. 

Schakel ten slotte wifi uit op alle draadloze apparaten. Wacht een paar seconden en schakel wifi vervolgens weer in. Laat de apparaten opnieuw verbinding maken en kijk of je verbinding is verbetert.

Verplaats je router naar een betere locatie

Wi-Fi kan slechts een bepaalde afstand reizen en de signalen kunnen worden onderbroken of geblokkeerd door muren, vloeren, plafonds, meubels, apparaten en eigenlijk elk groot fysiek object. Deze signalen kunnen ook worden onderbroken door radiogolven van andere apparaten, waaronder draadloze telefoons, babyfoons, magnetrons en Bluetooth-luidsprekers. 

Dus als je je router in een hoek plaatst, heb je mogelijk problemen met wifi aan de andere kant van je huis. De beste plaats voor je router is op een centrale locatie, in de buurt van waar je het meest internet gebruikt. Delegeer je router niet naar een kelder of kast – dat is gewoon jezelf voorbereiden op verbindingsproblemen.

Antennes van je router verstellen

Veel routers en draadloze gateways hebben interne antennes, wat betekent dat ze in het apparaat zijn gemonteerd en je ze niet kunt aanpassen. Als dat voor jou het geval is, sla deze stap dan over.

Maar als je wel verstelbare antennes op je router hebt, probeer ze dan opnieuw te configureren. Routerantennes zijn meestal omnidirectioneel, wat betekent dat ze signalen in alle richtingen loodrecht op de antenne uitzenden. Een verticale antenne zendt bijvoorbeeld horizontaal wifi-signalen uit en vice versa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *