Slim printen doe je zo

Nu we veelal thuiswerken draait de printer in huis soms overuren. Ik ben zeker een voorstander van überhaupt minder printen, maar soms zijn er gewoon documenten die je fysiek moet hebben. Maar als we dan moeten printen, dan wel zo slim mogelijk. Gelukkig zijn er best wat tips om er voor te zorgen dat je efficiënt gebruik maakt van je printer en niet teveel betaald voor je printjes. In deze blog lees je meer.

Kijk eens naar je printinstellingen

Je kunt eigenlijk al behoorlijk besparen door de instellingen van je prints aan te passen. Wanneer je documenten uitprint kun je bij opties kiezen voor de opzet van je documenten. Met een enkele klik druk je tweezijdig af of verdeel je twee pagina’s over één vel papier. Ook kun je er voor kiezen om in plaats van zwart de tekst in donkergrijs af te printen. Hierdoor heb je minder inkt nodig voor je print. Wanneer je een verslag of rapport moet printen, kijk dan eens welke pagina´s daadwerkelijk relevant zijn voor dat wat je nodig hebt. Soms zitten er extra pagina´s aan het begin of het einde van het document of pagina´s met onnodige informatie, die je via de instellingen uit de print kunt halen. Tot slot zou je eens kunnen kijken of teksten in je documenten om te zetten in zogeheten eco-lettertypes. Dit zijn lettertypes die hele kleine stipjes in de lijnen hebben zitten waardoor ze minder inkt nodig hebben dan normale lettertypes.

Correct wegdoen van cartridges

Wanneer je cartridge op is ben je misschien geneigd om hem simpelweg in de container te gooien. Doe dit in ieder geval niet. Inktcartridges zijn gemaakt van plastic en hebben een chip waardoor deze bestaan uit schadelijke materialen. Daarbij zijn de grondstoffen van de inkt schadelijk voor het milieu. Gooi lege cartridges daarom niet weg, maar lever ze in bij inzamelpunten. Zo’n inzamelpunt is bijvoorbeeld een cartridgewinkel. Aangezien er vrijwel altijd wat inkt achterblijft in de cartridge krijg je voor het inleveren korting op een nieuwe aankoop. Soms kunnen de cartridges opnieuw worden gevuld of ze worden gebruikt voor nieuwe verkoop.

Weg met te dure cartridges

Printerfabrikanten verdienen niet zozeer op de verkoop van apparaten, maar halen uiteindelijk het meest uit de verkoopt van de bijbehorende inktcartridges. Je hebt dan ook speciale cartridge sets voor het model van jouw printer. Maar wist je dat je ook sets kunt aanschaffen die geschikt zijn voor de printer, maar dan van een andere fabrikant zijn die ze voordeliger kan leveren? De inkt is van de hoogste kwaliteit, maar veelal tegen een lagere prijs. Neem bijvoorbeeld HP inktcartridges. Je hebt voor een diverse HP printers bij uwcartridgewinkel.nl de HP 903XL multipack. Je kunt gemakkelijk via deze website controleren of de cartridges geschikt zijn voor jouw printer. Deze is een stuk voordeliger dan de originele HP 903XL multipack en presteren ook als een originele. Je besteld ze gemakkelijk online en hebt ze de volgende dag in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *