7 december 2021

Telefoon kapot: zelf maken of laten repareren?

2 min read

Is je telefoon kapot? Dan zijn er een aantal opties. Je kunt natuurlijk een nieuwe telefoon aanschaffen, maar in veel gevallen valt het apparaat gewoon nog te repareren. Heb je besloten dat je de telefoon wilt laten repareren, dan kun je dit zelf doen, maar het uiteraard ook uitbesteden. De vraag daarbij is dan wat het verstandigst is. Hieronder vind je een aantal tips.

Een kapot scherm

Zit er een barst in je scherm, dan hoef je gelukkig niet een hele nieuwe telefoon te kopen. Het vervangen van het scherm kun je zelf doen, maar ook overlaten aan experts, zoals op www.058telefoonreparaties.nl/. Zowel het schermpaneel, als het touchscreen en het laagje ter bescherming wordt daarbij vervangen. Als je handig bent kun je dit zelf doen, maar zo niet dan doe je er goed aan om contact op te nemen met een telefoonreparatieservice.

Kapotte camera

Als je camera het niet meer doet dan kun je deze eenvoudig laten repareren. Ga echter niet zelf in de weer met de camera als je hier geen verstand van hebt. Neem in plaats daarvan contact op met een telefoonreparatieservice.

Een microfoon die het begeeft

Niets is zo vervelend als een microfoon die het opeens niet meer doet! Op die manier kun je namelijk niet meer bellen; je zult niet meer goed (of zelfs helemaal niet meer) kunnen horen wat de persoon aan de andere kant van de lijn te vertellen heeft. Vaak kan de microfoon echter gewoon worden vervangen, zodat je niet een nieuwe telefoon aan hoeft te schaffen. Informeer van tevoren naar de mogelijkheden bij jouw plaatselijke telefoonreparatieservice, zodat je zeker weet of jouw microfoon ook daadwerkelijk vervangen kan worden.

Tip: Wil je je telefoon laten repareren in Leeuwarden? Neem eens een kijkje op de website van 058 Telefoon Reparaties en zie wat de mogelijkheden zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *